Industriële look met kleurrijke plafondaccenten

In wat voor omgeving kunnen werknemers van een start-up maximaal creatief en efficiënt werken? Voor de AppLike Group werd ongeveer 3.000 m² kantoorruimte in Hamburg door het architectenbureau BAID als moderne werkomgeving ontworpen. 615 gekleurde HERADESIGN® Baffles Fine plain van Knauf Ceiling Solutions dragen bij aan de speciale akoestische en visuele vormgeving. 

De AppLike Group ontwikkelt verschillende softwareproducten die wereldwijd op honderden miljoenen mobiele telefoons worden gebruikt. Meer dan 100, veelal jonge, medewerkers werken in het nieuwe pand. Door de industriële en deels constructieve indeling van de kantoorruimtes, kon het innovatieve Start-up-karakter worden gerealiseerd. De open, functionele en flexibele ruimte-indeling is afgestemd op de specifieke behoeften van de teams. Communicatie en conversatie vinden hun architectonisch equivalent in een soort garage met grote, donker omlijste glasoppervlakken met zichtassen van binnen naar buiten op de rivier de Alster.

Individuele werelden van materialen, kleuren en graphics

Individuele materiaal-, kleur- en grafische werelden werden ontwikkeld voor de ruimtes van de afzonderlijke start-up teams. Ze worden gekenmerkt door aangepaste gebruiks- en ontspanningsmogelijkheden en hebben een inspirerende werking op het creatieve werk. "Over het geheel genomen is de ambiance niet overladen, maar gericht op objectieve eisen, aangevuld met coole designdetails", legt Dipl.-Ing. Grit Ruschinzik, binnenhuisarchitect bij BAID, uit. Het project is ontwikkeld volgens de nieuwste normen om te voldoen aan de specifieke eisen van het bedrijfsleven. 

Plaatsing volgens visuele en akoestische criteria

Iedere ruimte heeft zijn eigen ontwerp en kleurthema, dat werd toegepast op de verschillende onderdelen van het gebouw. De kleur van de baffles werd dienovereenkomstig gekozen. Alleen in de aula, die dienst doet als ontmoetingsplaats voor het personeel van alle verdiepingen, waren de kleuren gemengd.

De industriële look, het uitgebreide kleurenpalet van de HERADESIGN® baffles en de akoestische eigenschappen, passen bij het conceptuele ontwerpidee. Het materiaal - bouwbiologisch onschadelijke magnesiet-gebonden houtwol - past met zijn licht "ruwe" uiterlijk perfect in het algemene design- en materiaalconcept. "Een materiaal dat de klant meer kent van een ondergrondse parkeergarage, wordt hier een stilistisch element door de indeling en kleurstelling," leggen de planners uit. Na de ontwerpdefinitie van de velden werd de opstelling gecontroleerd door middel van een akoestische berekening. 

Het coherente totaalbeeld volgens de AppLike-medewerkers en de architecten: "Visueel komt het resultaat precies overeen met onze visie op het ontwerp”.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie