Huur of koop rijplaten met deze tips

Wil je je kantoor of woning verbouwen? Het terrein zal dan voor een tijdje een bouwplek worden. Vaak is het hierbij belangrijk om rijplaten te kopen, al kun je deze platen ook huren. Ze zorgen er namelijk voor dat de grond niet al te beschadigd wordt, terwijl ze ook fungeren als een soort weg. Bovendien moeten zware machines op de rijplaten staan zodat ze niet verzakken. Daarom is het op een bouwterrein dus cruciaal om rijplaten te hebben. In dit artikel lees je waar je op moet letten als je ze koopt of huurt!

Afmetingen

Allereerst is het bij de koop of huur van rijplaten belangrijk om te kijken naar de verschillende afmetingen. Bij rijplaten huren of kopen kun je dit namelijk voor een groot gedeelte zelf bepalen. Dit moet je uiteraard doen aan de hand van het aantal vierkante meters dat je nodig hebt. Voordat je in een winkel of op het internet in een webshop op zoek gaat naar de juiste rijplaten moet je dus eerst bepalen hoeveel je nodig hebt. Over het algemeen is het altijd een goed idee om te kiezen voor wat meer platen dan je nodig denkt te hebben. Zo weet je zeker dat je genoeg hebt als je begint aan het bouwproject!

Kunststof

Bij het kopen of huren van rijplaten op de site van VM-Group heb je als het gaat om het materiaal twee opties. Zo kun je kiezen voor kunststoffen exemplaren, maar er zijn ook stalen rijplaten. Daar lees je later meer over. Eerst informeren we je over de kunststoffen platen, die over het algemeen alleen geschikt als alleen het gras beschermd moet worden. Dit materiaal is dus bijvoorbeeld niet een goede keuze als zware machines er overheen zullen rijden, maar voor een evenement zijn ze mogelijk wel ideaal.

Staal

In de meeste gevallen zul je bij het kopen of huren van rijplaten kiezen voor modellen van staal. Dit materiaal is namelijk simpelweg een stuk sterker dan kunststof. Dit zorgt ervoor dat stalen rijplaten vooral geschikt zijn voor bouwterreinen. Een ander pluspunt van deze exemplaren is dat ze 100 procent recyclebaar zijn. Toch hoeft dit niet snel gedaan te worden. Stalen rijplaten zijn namelijk ongelooflijk sterk en kunnen hierdoor jaren mee. Dit zorgt er bovendien direct voor dat de platen een zware belasting en intensief gebruik kunnen verdragen. Zelfs zwaar beladen vrachtauto’s kunnen zonder enige moeite over de rijplaten van staal rijden!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie