Stalen buitendeuren met gecombineerde eigenschappen

Voor iedere situatie is een passende stalen buitendeur van Merford leverbaar. Zowel voor industrie, energie als bouw sector is een ruim aanbod beschikbaar. De M-serie deuren van Merford zijn gemaakt van hoge kwaliteit staal die in de eigen productiehal in Gorinchem worden geproduceerd. 

De voordelen van een stalen buitendeur

Een stalen buitendeur verbeterd de geluidsweerstand zowel buiten als binnen het gebouw. Door ongewenst geluid weg te nemen verminderd u geluidsoverlast tot wel 56dB. Stalen buitendeuren zijn daarnaast energiebesparend doordat deze goed zijn geïsoleerd met onder andere minerale wol. Het materiaal van stalen buitendeuren is duurzaam en vergt daardoor minder onderhoud en is bestand tegen constant gebruik in elk weersomstandigheid. 

Oneindig gebruik van gecombineerde eigenschappen

Bij Merford weten wij dat een buitendeur niet enkel geluidwerend moet zijn. Dat is de reden dat wij onze deuren met diverse gecombineerde eigenschappen aanbieden. Denk hierbij aan inbraakwerend, rookwerend, brandwerend, kogelwerend, lucht-, water- en gasdicht, met mogelijkheid tot vlucht. Bijna alle eigenschappen zijn met elkaar te combineren zodat het past binnen de gewenste situatie.

Stalen buitendeuren met ventilatie 

In bepaalde situaties is het gewenst om in een stalen buitendeur ook ventilatie mogelijkheden toe te passen. Hiervoor heeft u de mogelijkheid tot het uitbreidden met een (geluiddempend) ventilatierooster. Het AIR insteekvrije rooster biedt een netto doorlaat aan tot 50%. Dit rooster is zeer geschikt voor toepassing waarin ventilatie en bescherming noodzakelijk is voor mensen, dieren, apparatuur en/of machines, zoals bij technische ruimtes. Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid tot het toepassen van het akoestisch ventilatierooster (AKR), deze bereikt naast een netto doorlaat tot 34,8% ook een geluidsreductie tot 26dB. Ideaal wanneer de buitendeur geplaatst wordt bij een geluidsrijke bron in een drukke woonomgeving.  

Inbraakwerendheid RC4 en rookwerendheid Sa en S200

Aandacht voor veiligheid en gezondheid staat hoog in het vaandel bij Merford. Wij testen onze deuren voordat deze in productie gaan. De deuren van Merford zijn onder andere geslaagd voor de RC4, Sa en S200 testen. 

Bij weerstandklasse 4 (RC4) wordt de inbraakwerendheid van de deur niet enkel getest met eenvoudig gereedschap als schroevendraaiers, tangen, wiggen of andere extra hefboomgereedschappen. Een professionele inbreker gebruikt tijdens de test ook zaag- en slaggereedschap. De RC4 klasse wordt ingezet wanneer er hoge veiligheidseisen van kracht zijn. Denk hierbij aan toepassing bij defensie, banken en datacentra.

Bij rookwerendheid Sa (koude rook, 20°C) en S200 (middelwarme rook, 200°C) wordt getest op het tegengaan van rookverspreiding door een gebouw. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van kwalitatieve scheidingsconstructies, zoals een M-serie deur. Deze wordt ingebouwd in een beproevingsframe die voor een rookkast komt te hangen. Hier wordt het lekdebiet getest met diverse drukverschillen. Onze M-serie stalen buitendeuren zijn goed door deze test gekomen en hebben daarom de testnorm EN 1634-3 toegewezen gekregen. 

Onze bestekservice maakt het u eenvoudig

Met onze bestekservice genereert u gemakkelijk een bestektekst van de stalen buitendeur waar u naar op zoek bent. Kies op basis van uw voorkeuren de juiste buitendeur voor uw project. Kopieer

de tekst en gebruik het in uw bouwbestek. Krijg daarnaast een goede indruk van de stalen buitendeur door deze in 3d of als 2d-tekening te bekijken. Ga naar www.merford.com/bestekservice

Meer weten over onze stalen buitendeuren? Stel dan hier uw vraag!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie