Oplossingen voor stille ventilatie

Volgens het Bouwbesluit moet er in nieuwbouwwoningen luchtverversing mogelijk zijn van 0,9 dm³/s per m² vloeroppervlakte in de verblijfsruimtes. Tegelijkertijd moet er bij nieuwbouwwoningen een minimale geluidwering van 20 dB(A) worden gerealiseerd. De normen zijn ’s nachts anders dan overdag: overdag wordt een geluidsniveau van 50 tot 70 dB(A) als acceptabel gezien; ’s nachts mag hooguit tussen de 40 en 60 dB(A) hoorbaar zijn in huis. Maar hoe kunnen frisse lucht en een aanvaardbaar geluidsniveau samengaan? Download hier onze whitepaper over ‘Gezond en prettig wonen in stedelijk gebied’. 

Stille ventilatie met een geluiddempend ventilatierooster

De geluiddempende ventilatieroosters van Merford zijn specifiek ontwikkeld voor een brede range aan toepassingen. Ze zijn geschikt voor situaties waar grote luchthoeveelheden over een rooster wenselijk zijn en waar de inbouwruimte beperkt is. Zoals bij woning- en scholenbouw, omkastingen, parkeergarages en koel-/verwarmingsinstallaties. Er zijn twaalf verschillende typen roosters, met elk specifieke eigenschappen betreffende geluidisolatie, inbouwdiepte en luchthoeveelheid. Lees hier meer over het AKR & AKH rooster.

Producten voor stille ventilatie in en rondom het huis

In ruimten waar muziek wordt geproduceerd, geluisterd, opgenomen of waar geslapen wordt is tevens stille ventilatie gewenst. De juiste akoestische ventilatie zorgt er voor dat er tijdens het ventileren geen geluid ontsnapt of binnenkomt. 

Dankzij stille ventilatie-units van bijvoorbeeld Aeropac of Sonair kunt u bijzonder stil verse lucht de ruimte in blazen. De kleine units voeren door een gat in gevel of wand, respectievelijk frisse buitenlucht of lucht aan uit aangrenzende ruimten. De kwaliteit van de aangevoerde lucht kan worden gewaarborgd door het toepassen van een filter in de ventilatie-unit. Om een goede verversing van de lucht te realiseren, is het nodig om een zogenaamde trek in de ruimte te creëren. Hiervoor dient er lucht te worden afgevoerd uit de ruimte. Door het toepassen van het juiste ventilatierooster, kan de lucht worden afgevoerd door de muur, deur of gevel.
Bekijk hier meer stille oplossingen voor ventilatie in en rondom het huis. 

Meer weten over onze oplossingen voor stille ventilatie? Stel dan hier uw vraag!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie