Outdoor living in stijl? Nooit eerder zo gemakkelijk!

Niets zaliger dan zoveel mogelijk tijd buiten te kunnen spenderen in je eigen tuin. Volop genietend van de natuur en de gezonde buitenlucht. Koken onder vrienden, feesten, sporten, vergaderen en - waarom niet - overnachten. Het kan allemaal, als je maar voldoende beschut bent tegen de zon, regen of wind; onder een terrasoverkapping zelfs het hele jaar door. 

6 design styles helpen je op weg

Overtuigd dat een Renson terrasoverkapping in je tuin thuishoort? Dan kun je er alvast over gaan nadenken in welke kleur je die wilt. Laat je de kleur aansluiten bij het buitenschrijnwerk van je woning, ga je voor een eyecatcher of wil je dat de overkapping in de rest van je tuin opgaat? Of denk je aan een aparte kleur voor de structuur en de daklamellen? Weet dat het daarmee pas begint, want ook als je kiest voor geïntegreerde Fixscreen doekzonwering, Loggia schuifpanelen en zelfs buitengordijnen: stem dat qua type, materiaal en kleur het best zo goed mogelijk af op de rest van je overkapping. 6 ‘design styles’ helpen je daarbij op weg. Zo ben je zeker van perfecte kleurcombinaties, passende texturen en accessoires.  

Earth Oasis

Warme, zuiderse kleuren, texturen en materialen vormen de inspiratie voor ‘Earth Oasis’. Warme aardetinten wekken niet alleen een instant zomers gevoel op, maar doen ook effectief wegdromen naar zonovergoten streken. Natuurlijke en ambachtelijke materialen zorgen voor een perfecte harmonie tussen binnen en buiten. Een aards-bruine terrasoverkapping met Fixscreens en Loggiawood schuifpanelen die de warme sfeer versterken: het levert een setting op waarin je je in je eigen tuin op vakantie waant. Dik geweven buitengordijnen met een ambachtelijke uitstraling zorgen voor de finishing touch.

Pure Essence

Licht en ruimte: dat is Pure Essence. Kalk-, zand- en natuurlijke wittinten geven deze stijl een vederlichte sfeer, samen met variaties in texturen. Ideaal voor een buitenkamer waar het mogelijk is om alle ballast af te werpen en helemaal te ontspannen of tot rust te komen. Terug naar de essentie dus, onder een overkapping in een zachte neutraal-beige kleur. Een pasteltint die doorgetrokken kan worden in de Fixscreen en Loggiascreen Canvas schuifpanelen met geweven doek. Verfijnd geweven buitengordijnen vervolmaken de dromerige sfeer. 

Idyllic Garden

Een warmgrijze structuur met olijfgroene ondertoon vormt de basis van de ‘Idyllic Garden’ overkapping. Dezelfde schakeringen keren terug in de Fixscreens en buitengordijnen in 2 tinten. Helemaal te midden van de natuur waan je je met ook Loggiawood panelen met lamellen in thermo-es, die het geheel ‘af’ maken. Natuurlijke materialen die garant staan voor een verfrissende en tijdloze look: de inspiratie haalden we uit het land van dolce far niente: Italië. Genieten in een elegant kader, daar kennen de Italianen alles van. Geen wonder dat deze stijl ideaal is voor wie wil ontspannen in eigen tuin.

Spiritual Harmony

Een minimalistische stijl in een donker kleurenpalet: dat is Spiritual Harmony, gebaseerd op de traditionele Japanse architectuur. Denk aan een tuinpaviljoen waar de zwartbruine basisconstructie nog extra verfijnd overkomt dankzij daklamellen in een ‘walnoot’ wooddesign afwerking. Voor de invulling van de zijwanden kan je die sfeer doortrekken met Loggiawood schuifpanelen met thermo-es lamellen. Liever de look van textiel? Dan zijn de uniek zwart/bruin geweven doeken van de Fixscreens en Loggiascreen Canvas panelen een mooie aanvulling voor een intieme oase van rust in de tuin. 

Tech Cocoon

Tech Cocoon is een stijl voor wie durft te experimenteren: radicaal hedendaags en jong, maar met een warme kant. Buitenshuis matcht dat prima  met dynamische, speelse kleuren zoals soft coral. Creatief zijn met bijbehorende buitenmeubelen en decoratie is dan ook de boodschap. De ‘transparantie’ van een witte overkapping met Fixscreens, loggiapanelen, glazen schuifwanden of gordijnen leent zich daar als tijdloze basis perfect voor. Als was het een blanco canvas om jezelf naar hartenlust op uit te leven met de inrichting.

Crystal Lounge

Crystal Lounge staat voor strak en minimalistisch. De kleur van de zachtgrijze tuinconstructie in combinatie met witte daklamellen keert terug in de Fixscreen doeken en de semi-transparante buitengordijnen. Strakke Loggialu Plano schuifpanelen – al dan niet gecombineerd met schuifwanden uitgevoerd in matglas – maken van deze overkapping een ware Crystal Lounge die de grenzen tussen buiten en binnen helemaal doet vervagen. Ideaal voor wie z’n tuinkamer het liefst compleet ziet opgaan in de natuur.

Francq colors zet de toon voor buitenleven in stijl

Voor het uitdenken van deze design styles ging Renson in zee met het internationaal gerenommeerde trendbureau Francq Colors. Trend- en colorwatcher Hilde Francq licht toe. “De tuin en het terras zijn steeds vaker een verlengde van de woning. Dan is het cruciaal dat de invulling en aankleding perfect afgestemd zijn op de bestaande architectuur. We selecteerden trendthema’s die op lange termijn actueel zullen blijven en distilleerden daaruit enkele clusters op maat van Renson. Het mocht een beetje gedurfd zijn, maar niet bruuskeren.” 

www.renson-outdoor.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie