Migrantenhotel Aalsmeer – Ruigrok Tower

Het nieuwe wooncomplex Ruigrok Tower biedt plaats aan 131 appartementen verdeeld over acht woonlagen. Voor de buitenzijde is gebruikt gemaakt van ruim 400 m2 van het nieuwe SAB-Blokprofiel 30/415 in Colorcoat HPS200 Ultra® Pure Grey.

Project Ruigrok Tower Aalsmeer:

We kunnen niet zonder arbeidsmigranten in met name de tuinbouw. In de regio Aalsmeer met de bloemenveiling FloraHolland als grote trekker, maar ook de vele productiebedrijven in de regio zijn in dit gebied veel arbeidsmigranten. Er is echter een groot tekort aan goede huisvesting. De Ruigrok Groep heeft het initiatief genomen tot de bouw van een migranten hotel met zo'n 250 bedden. Het gebouw is af en staat aan de ingang van Greenpark Aalsmeer. Ontwikkelaar Peter Ruigrok heeft het project uiteindelijk vernoemd naar zijn eigen bedrijf: De Ruigrok Tower. De naam is ook duidelijk zichtbaar op de gevel, op een markante plek dicht gelegen aan de Legmeerdijk en de N201. Begin november was de opening en zijn de eerste bewoners erin getrokken. 

Kassen als inspiratie

De architect Prent-Landman uit Den Haag heeft het ontwerp voor zijn rekening genomen. Het heeft de kassen, die vanouds in het gebied voorkomen, gebruikt als inspiratie voor de verticale gevelindeling en de kap van het gebouw.  

Woonruimte op maat en naar behoefte

In het migrantenhotel zijn 131 kamers of eigenlijk appartementen aanwezig, verdeeld over 8 bouwlagen. Ieder appartement is ruim opgezet en heeft een eigen badkamer en keuken en merendeels tweepersoons. Op de begane grond zijn de entree, beheerdersruimte en de gemeenschappelijke ruimtes te vinden. “De benaming hotel dekt misschien niet helemaal de lading,” volgens directeur Arie Houweling van aannemer Adriaan van Erk Groep. “De bewoners verblijven er immers langer dan een gemiddelde hotelgast. Maar het verblijf is wel tijdelijk, dus een appartementencomplex kun je het ook niet noemen. Het is meer een tijdelijke woonruimte, op maat en naar behoefte van de bewoners gemaakt.”  

Gevels in staal

Voor de gevel is gebruik gemaakt van ruim 400 m2 van het nieuwe SAB-Blokprofiel 30/415. Het gezette profiel met een blokhoogte van 30 mm is een strak gelijnd gevelprofiel, wat perfect paste in het ontwerp. In dit project uitgevoerd in Colorcoat HPS200 Ultra, nu zelfs met RC5+ bescherming, in de grijze kleur Pure Grey. Deze kleur past goed samen met de lichte stenen en vele raampartijen. Het montagewerk is verzorgd door Total Cladding uit Leiden.  

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie