Temponox: economisch alternatief voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties

Nieuw roestvast stalen leidingsysteem van Viega

Met Temponox introduceert systeemaanbieder Viega een nieuw roestvast stalen buisleidingsysteem dat speciaal is bedoeld voor hoogwaardige verwarmings- en koelinstallaties. Het complete programma met fittingen van roestvast staal is beschikbaar in buisdiameters van 15 t/m 108 mm.

Het toepassingsgebied voor Temponox - verwarmen en koelen - is herkenbaar aan twee brede bruine lijnen op de leidingen, een stip op de persaansluitingen in dezelfde kleur en de gebruikelijke "geen drinkwater" logo's. Op deze manier wordt op hectische bouwplaatsen verwisseling voorkomen met het Sanpress Inox-programma voor drinkwaterinstallaties. Ook het per ongeluk mixen  van verschillende leidingsystemen wordt zo vermeden.

Onderscheidende corrosiebestendigheid

De door TÜV goedgekeurde persverbinding is een aantrekkelijk alternatief voor kwalitatief veeleisende verwarmings- en koelinstallaties. De roestvast stalen buisleidingen en de bijbehorende fittingen zorgen niet alleen voor een fraaie optiek maar staan door de goede corrosie-eigenschappen ook garant voor een lange levensduur van de installatie. Bij Temponox bestaat ook zonder aanvullende beschermingsmaatregelen voor de buisleiding geen corrosiegevaar. Omdat het roestvast staal door de bijzondere materiaaleigenschappen betrouwbaar beschermd is tegen uitwendige corrosie, biedt het een optimale oplossing voor allerlei toepassingen. Zo kan bijvoorbeeld schoonmaakwater, dat bij de reiniging van de vloer langs de radiatoraansluitingen in de vloer loopt, het materiaal niet aantasten en is de corrosiebescherming die bij veel koelinstallaties wordt vereist,  met het Temponox-systeem overbodig.

Aantrekkelijke totaaloplossing

Temponox is een totaaloplossing die bestaat uit buisleidingen en fittingen in de afmetingen 15 t/m 108 mm. Naast bochten, T-stukken, moffen en flenzen zijn alle noodzakelijke installatieonderdelen voor verwarmings- en koelinstallaties leverbaar. Zoals gewend van Viega zal het leveringsprogramma voortdurend worden uitgebreid.

De fittingen van het Temponox buisleidingsysteem worden standaard geleverd met EPDM dichtelement. Voor toepassingen die hogere eisen stellen, kunnen de fittingen eenvoudig worden voorzien van een FKM dichtelement. Dat kan bijvoorbeeld nodig zijn voor aansluitleidingen van vacuüm-buiscollectoren. 

Temponox heeft alle kenmerkende Viega kwaliteitseigenschappen. Voor de verwerking van Temponox fittingen kan gebruik worden gemaakt van dezelfde persmachines en persbekken die ook voor andere Viega metalen leidingsystemen worden ingezet. De installateur kan daarmee gewoon zijn bestaande gereedschap inzetten voor het verwerken van het hoogwaardige roestvast stalen leidingsysteem.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie