Akoestisch houten plafond brengt comfort in winkelcentrum

Een juiste geluidsdemping in een ruimte is bepalend voor het comfort die gebruikers van deze ruimte ervaren. Vooral openbare ruimtes waar veel mensen vertoeven hebben baat bij een goede akoestiek. Te veel nagalm en storende geluidsbronnen zorgen ervoor dat mensen sneller hun concentratie verliezen, vermoeid raken en zich minder prettig voelen. Om ervoor te zorgen dat iedereen met plezier zich in een ruimte bevindt, is goede geluidsisolatie wenselijk.

Akoestiek is persoonlijk
Maar wat is nu een goede akoestiek? Dit is vaak een persoonlijke beleving. Wat door de één als comfortabel wordt ervaren, geldt voor de ander als minder prettig. Het is dan ook erg belangrijk om dit vooraf te onderzoeken en waar nodig in de bouwfase al maatregelen te treffen. Dat kan veel kosten besparen.

Akoestisch houten plafond
Bij Derako begrijpen wij dit. Als producent en leverancier van massief houten systemen krijgen wij veel vragen over akoestiek. In samenwerking met Peutz heeft Derako meerdere systemen laten testen op hun akoestische prestaties.

Onze massief houten grill plafonds hebben van nature al goede geluiddempende eigenschappen. Maar om een compleet pakket te kunnen bieden heeft Derako een nieuw product aan zijn Grill portofolio toegevoegd; Het Derako Eco Silent Panel. Dit duurzame materiaal kan als extra onderdeel worden geleverd bij de Derako Grill panelen. Naast een goede akoestische oplossing biedt het ook montagevoordelen. De afmetingen sluiten direct aan bij de maten van het grill draagsysteem waardoor het eenvoudig gemonteerd kan worden.

Renovatie van winkelcentrum zorgt voor meer comfort en warme uitstraling
In de grootste wijk van Dordrecht is recent het winkelcentrum Sterrenburg gerenoveerd. Met onder andere nieuwe plafonds, vloeren, wanden en verlichting. Hiermee heeft de binnenzijde een complete upgrade gekregen. Er is gekozen voor het Derako Grill systeem in combinatie met de Derako Eco Silent Panel. Door het toepassen van hout met geluiddempende materiaal aan de achterzijde zorgt dit voor een comfortabele maar ook sfeervolle uitstraling. Dit winkelcentrum wordt het kloppend hart van de wijk, waar ondernemers, bewoners en bezoekers naar elkaar omkijken.

Ook een akoestisch houten plafond voor uw project?
Download via de link het productleaflet Eco Silent Panel. Voor meer informatie over massief houten akoestisch plafondoplossingen kunt u contact opnemen met de adviseurs van Derako. Wij helpen u graag verder.

« Nieuws overzicht