Innovatief in hout

Innovatief in hout, dat is waar wij bij Foreco Houtproducten voor staan. Constant op zoek naar nieuwe mogelijkheden en toepassingen op het gebied van hout. Zo onderzoeken we het impregneren van hout en kijken we hoe we hout kunnen modificeren met bio-based producten. Zo zorgen we er voor dat het hout op een duurzame wijze een langere levensduur krijgt. Daarnaast zoeken we ook naar slimme oplossingen om bijvoorbeeld het gebruik van hardhout terug te dringen.

Kennis

Met ons team van specialisten zijn we op meerdere fronten in staat om te antwoorden op specifieke vragen en wensen van de klant. Of het nu gaat om de uitstraling van het hout of bijvoorbeeld brandveiligheidseisen. Samen met onze klanten vinden wij een oplossing. We helpen graag bij het vinden van passende toepassingen en oplossingen op het gebied van hout.

WaxedWood

WaxedWood is door ons ontwikkeld om de levensduur én uitstraling van houtproducten naar een hoger niveau te brengen. Het biedt een combinatie van hoogwaardige houtproducten met een impregnatie van een verduurzaming met een waterafstotende werking.

WaxedWood, met hout uit verantwoord beheerde bossen, heeft zich uitstekend bewezen voor vermindering van krimp en zwelgedrag van het hout sinds 1995. WaxedWood biedt een levendige uitstraling, lange levensduur en zeer diverse toepassingsmogelijkheden.

WaxedWood Color

Het rijke kleurenpalet waarmee het hout kan worden bewerkt zorgt ervoor dat de architect vrij is in het ontwerpen van een gebouw of woning. WaxedWood Color is namelijk toe te passen in veel verschillende kleuren. Daarnaast bieden wij ook nog WaxedWood Gold. Dit hout heeft direct een exclusieve bruine kleur die past bij duurdere (hard) houtsoorten. Het biedt een oplossing voor projecten en toepassingen waarin een bruine houtkleur gewenst is. Hierdoor heeft het hout in het begin een luxe goudbruine kleur waarna het uiteindelijk uniek vergrijst.

Contact

Bent u nu nieuwsgierig naar onze producten of wilt u kijken naar mooie voorbeelden van onze toepassingen? Neem dan eens een kijkje op onze website. Hier vindt u allerlei producten, projecten en u kunt altijd contact met ons opnemen voor vragen of een afspraak.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie