Rockpanel Chameleon Case Studies

Ontdek hoe architecten uit heel Europa Rockpanel Chameleon gebruikten

Overweeg je Rockpanel Chameleon te gebruiken voor jouw volgende project? Laat je inspireren door onze vele voorbeeldprojecten in heel Europa. Een gevel met Rockpanel Chameleon ziet er nooit hetzelfde uit, maar is altijd opvallend en inspirerend.

Een stijlvolle renovatie

Een magische reflectie van bier op de gevel van de oudste brouwerij in Italië! De buitenkant van de Menabrea brouwerij moest een belangrijke symbolische waarde hebben: een element verwijzend naar de kleur en transparantie van het bier. De architecten vonden van de vele beschikbare kleuren de kleur Light purple - Light brown het meest geschikt om het beeld van bier te creëren. De gevelpanelen weerspiegelen niet alleen de kleur van het bier, het unieke iriserende effect van de panelen, dat afhankelijk is van het tijdstip en de lichtinval, zorgt ervoor dat het gebouw er voor iedereen weer anders uitziet.

Een gedurfde makeover 

Een katapultlancering naar de toekomst. Dat is een goede manier om de renovatie van een vier verdiepingen tellend kantoorgebouw in Nienburg (Duitsland) te beschrijven. Door de gevel te voorzien van veel ramen en Rockpanel Chameleon gevelbekleding werd het gebouw een blikvanger aan een van de belangrijkste toegangswegen naar de stad.

De bijzondere gevelpanelen werden ontdekt door de eigenaar van het gebouw zelf. Hans-Erich Fischer is civiel ingenieur en zoekt graag naar nieuwe en unieke oplossingen. Toen hij tijdens een van zijn digitale reizen op de iriserende, veelkleurige panelen stuitte, zag hij het perfecte design om van het gebouw een echte blikvanger te maken.

Nieuwsgierig geworden? Ontdek al onze Rockpanel Chameleon case studies op onze website!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie