Rockpanel Woods projectverhalen

Laat je inspireren door onze Rockpanel Woods case studies

Heb je interesse om je gebouw te bekleden met Rockpanel Woods, hét brandveilige en onderhoudsarme alternatief voor hout? Laat je inspireren door onze projectverhalen en lees de ervaringen van andere architecten en aannemers over het werken met Rockpanel Woods gevelbekleding.

Een unieke gevel voor de fabriek van EromesMarko

Ons Caramel Oak-design werd speciaal ontwikkeld voor de fabriek en het kantoorgebouw van EromesMarko. Martijn de Waal van DUAL Architects vertelt: “In overleg met Rockpanel kwamen we uit bij Woods-platen van geperst steenwol van basalt. Deze kunnen zonder probleem op de juiste maat geleverd worden, zijn duurzaam en onderhoudsvrij. Er was echter één probleem: de kleur. Na een gesprek met Rockpanel bleek gelukkig dat zij Woods-platen in vrijwel elke RAL- of NCS-kleur leveren. Binnen een paar weken hadden we onze eigen Rockpanel Custom Woods platen met houtstructuur in een unieke kleur, gebaseerd op een echt houten monster. Haast niet van hout te onderscheiden en zo duurzaam als een stenen gevel.”

Naar school gaan in een boomhut

Wat spreekt er meer tot de verbeelding dan een boomhut? Het opvallende ontwerp van deze school heeft velen geïnspireerd. Projectleider Sebastiaan Robben van architectenbureau De Snoeken in ‘s Hertogenbosch had een belangrijk aandeel in de realisatie van het project. Hij bedacht, samen met z’n collega’s, een uniek boomhutconcept en koos voor Rockpanel Woods om het verhaal te illustreren

“We liepen door het park en zagen opeens wat het moest worden: een boomhut. Dankzij Rockpanel Woods hebben we die droom kunnen realiseren. Het resultaat is een authentiek ogende houten gevel die het gevoel van een echte boomhut heeft, precies zoals we wilden.”

Nieuwsgierig geworden? Laat je inspireren door meer Rockpanel Woods case studies op onze website

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie