Dakmontage ondersteuning voor zonnepanelen voor 130 woningen

Door de Inside Out solarmodule “Alpha” zijn maar liefst 130 woningen aan de Van de Veldelaan in Alkmaar voorzien van zonnepanelen. De frames met zonnepanelen – geprefabriceerd in samenwerking met Walraven - zijn op het dak en aan de gevel van flatgebouw Noordertogt geplaatst. 

Het doel was om de bestaande flat te transformeren in een energiepositief gebouw. Na een intensief engineeringsproces werd door een combinatie van diverse Walraven producten een passende, duurzame oplossing geboden.

Vraag van opdrachtgever woningcorporatie Woonwaard

In dit renovatieproject levert Inside Out naast de solarmodule “Alpha”, ook de accupakketten en een duurzame warmtevoorziening. De uitvoering is gedaan door Bos Daktechniek en diverse onderaannemers. De duurzaam gerenoveerde flat is voorzien van een zonnepanelen “dak pergola”. Een belangrijke eis was dat de bewoners tijdens deze renovatie op de locatie konden blijven wonen. Een snelle installatieprocedure was dan ook één van de belangrijkste eisen, waar slechts enkele weken voor gepland was.

Inside Out heeft hierbij als doel om zo duurzaam en efficiënt mogelijk te werken, waardoor Walraven hier met haar prefabricage oplossingen goed bij aansloot. 
Op de bouwplaats werden de geprefabriceerde frames van zonnepanelen voorzien en hierdoor konden tot wel 100 complete panelen per dag gemonteerd worden.

De oplossing

Walraven ging de uitdaging graag aan en, na een validatie van de constructie op locatie, ontwierpen de Walraven engineers een frameset bestaande uit Walraven RapidStrut® Montagerail en Walraven Yeti® Roostervloeren. 

Walraven expertise beschikbaar voor u!

Heeft u zelf ook een projectuitdaging waar u hulp bij wenst? Wij bieden slimme, creatieve en technische ondersteuning op het gebied van bevestigingen voor leidingen, luchtkanalen of kabelgoten, constructies voor technische installaties op daken zoals zonnepanelen of klimaatinstallaties, hulpconstructies (frames), brandveilige buis- en/of kabeldoorvoeringen, et cetera. Walraven denkt graag mee, zowel in engineeringsadvies, als in productkeuze.

Kijk hier voor meer informatie over de projectondersteuning van Walraven...

« Nieuws overzicht