Duurzaam bouwen met PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow

Rekening houden met de effecten op het milieu bij het (ver)bouwen is een belangrijk thema in de bouw. Maar niet alleen duurzaam bouwen is relevant, het moet ook steeds sneller. Producten moeten snel drogen, zodat het werkproces versneld kan worden. PCI speelt hier op in door producten aan te bieden die enerzijds duurzaam zijn en anderzijds snel droog zijn. Namelijk PCI Nanorapid en PCI Periplan Flow. Beide producten zijn vervaardigd op basis van de nieuwe CSA-technologie, waarvoor octrooi is aangevraagd. 

Met PCI Nanorapid extra verwerkingscomfort

De nieuwe snellijm voor keramische- en natuursteenvloeren biedt dankzij CSA-technologie volledig nieuwe mogelijkheden, en zorgt ervoor dat het tegelen beter in te plannen is. De tegellijm combineert het tijdvoordeel van een snellijm met het verwerkingscomfort van een normaal uithardende lijm. Tegelijkertijd hardt de lijm extreem snel uit, zodat nog dezelfde dag kan worden gevoegd.

  • Lange verwerkingstijd tot ca. 60 min. – onafhankelijk van de omgevingsomstandigheden
  • Korte uithardingstijd van ca. 90 min. – volledige belastbaarheid na ca. 6 uur
  • Lange correctietijd tot ca. 30 min. – hoog verwerkingscomfort 
PCI Periplan Flow: gemak dient de mens

Ons PCI egaliseermiddel egaliseert helemaal vanzelf naar elke hoek dankzij zijn uitzonderlijke vloei-eigenschappen en samenstelling. Het resultaat spreekt voor zich: een spiegelglad, poriënarm oppervlak – zonder gebruik van een ontluchtingsroller en zonder aansluitend schuren. Een product voor alle vloerbedekkingen. Nog nooit was professionele vloeregalisatie zo comfortabel, ontspannen, tijd- en kostenbesparend!

  • Extreem gemakkelijk vloeiend - zonder tijdrovende nabewerking
  • Zeer snel uithardend – na ca. 2 uur beloop- en belegbaar
  • Zelfontluchtend - narollen met ontluchtingsroller niet meer vereist

CSA-technologie duurzaam

De CSA-technologie, waarvoor door PCI octrooi is aangevraagd, zorgt dankzij de toepassing van calciumsulfoaluminaat-cement (CSA-cement) voor een snellere uitharding en een hogere aanvangsstabiliteit, wat de voortgang van de bouwwerkzaamheden versnelt. In vergelijking met traditioneel cement vindt het productieproces bij aanzienlijk lagere brandtemperaturen plaats, waardoor minder energie wordt verbruikt en de CO2-voetafdruk wordt gereduceerd.

Meer informatie vindt u op onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie