Bespaar tot wel 57% gas met douchen

Kosten voor gas en elektra zijn momenteel een hot item. De verwarming en warm water behoren tot de grootste kostenposten voor particulieren maar ook voor de utiliteitssector. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sportclubs en ziekenhuizen. Uiteraard heeft isolatie op dit moment veel aandacht, maar wat veel mensen niet beseffen is dat veel energie via de riolering verloren gaat. Warm douchewater verdwijnt via de douchegoot of -put rechtstreeks in het riool. Installeer daarom een Douchegoot WTW in iedere nieuwe- of te renoveren badkamer!

De douchegoot met ingebouwde warmtewisselaar combineert het nuttige met het aangename

Een douchegoot met warmtewisselaar (DWTW) zorgt ervoor dat de warmte van de douchewater niet zomaar wegstroomt naar de riolering. Het koude leidingwater stroomt normaliter direct naar de douchekraan. Met de ACO ShowerDrain X stroomt het koude water via de ingebouwde warmtewisselaar in de douchegoot, naar de douchekraan. Tijdens het douchen wordt het warme douchewater opgevangen in de douchegoot. Hier stroomt het langs de koperen buizen van de warmtewisselaar die deze warmte afgeven aan het toestromende koude water. Zo wordt het leidingwater tot 20 graden opgewarmd. Dit voorverwarmde water stroomt verder naar de douchekraan, waardoor de cv-ketel of warmtepomp minder heet water hoeft te leveren voor de gewenste douchetemperatuur. Door te investeren in een wtw-douchegoot wordt bij iedere douchebeurt energie en geld bespaard. Hierbij wordt het nuttige met het aangename gecombineerd: een mooie douchegoot in de badkamer en tegelijkertijd energie besparen en comfort verhogen.

  • Tot wel 200m³ gas besparing per jaar
  • Terugverdientijd 3 jaar met huidige gastarieven
  • Makkelijk toe te passen bij renovatie Rendement tot 57% getest door de KIWA
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie