Duurzaam bouwen door passieve koeling met zonwering en nightcooling roosters van Storax

Door de normeringen in BENG en de steeds betere isolatie in de bouw, bestaat er kans op oververhitting. Om deze temperatuuroverschrijding tegen te gaan zijn hiervoor in het Tojuli regelementen geschreven. De TOjuli-berekening is gekoppeld aan BENG. 

Om energieneutraal/milieubewust te bouwen is het de uitdaging om gebruik te maken van passieve koeling. 

Zonweringen als passieve koeling

Een effectieve manier om temperatuur overschrijding tegen te gaan, met grote impact en zonder extra energie te gebruiken, is door zonwering aan te brengen. Storax heeft een uitgebreid assortiment aan buitenzonwering geschikt voor zowel de woning- als utiliteitsbouw. Zie hieronder de mogelijke structurele zonweringen. Naast een goed doordachte productlijn bieden wij ook een hoogwaardige service met als doel de hele bouwketen te ontzorgen. Dit doen we door mee te denken in ontwerpfase, projectbegeleiding, engineering in DWG of BIM en een volledige montageservice.

Bekijk de structurele zonwering

 Zomernachtkoeling met inbraakwerende ventilatieroosters

Ook zomernachtventilatie heeft een grote invloed. Ramen kunnen niet altijd open vanwege inbraakrisico, regen en insecten. Daarom bieden de nightcooling ventilatieroosters een mooie oplossing. De roosters voeren de frisse lucht met een groot debiet naar binnen, maar door het toepassen van muggengaas en een afwerking met aluminium lamellen, hou je dieven en muggen buiten. Dit kan een temperatuurdaling van wel 5 graden opleveren.

Bekijk het nightcooling rooster

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie