Ja/ja

Huishoudens zonder de zwarte reclamesticker ontvangen gemiddeld 26 kilo aan ongeadresseerd reclamedrukwerk per jaar. Om de milieubelasting tegen te gaan hebben inmiddels 44 gemeentes in Nederland aangegeven dat de bekende zwarte sticker met Nee/nee of Nee/Ja vanaf 1 juli 2020 niet meer voldoende is. Vanaf deze datum krijgt een bewoner alleen nog maar ongeadresseerd reclamedrukwerk indien deze bewoner dit uitdrukkelijk kenbaar maakt met een ja/ja op of bij de briefklep.

Hiervoor hebben reclamebedrijven een ronde groene sticker ontwikkeld waarmee de bewoner uitdrukkelijk kenbaar maakt ongeadresseerd reclamedrukwerk te willen ontvangen. 

Om het wildplakken tegen te gaan heeft postkastenproducent Oostwoud International een nette oplossing bedacht in de vorm van een sparing in de frontplaat of deur van de postkast met hierin de groene ronde aanduiding, geplaatst achter een plexiglazen raam. Mocht een bewoner geen gebruik willen maken van de “JA”, dan kan de “NEE” op de achterzijde gebruikt worden.

Door deze gestructureerde oplossing blijft de postkastunit gevrijwaard van stickers wat een rommelig uiterlijk voorkomt.

Ook voor gemeentes waarin deze groene sticker niet geïnitieerd is zijn natuurlijk oplossingen voorhanden om het wildplakken van stickers tegen te gaan. Oostwoud heeft hiervoor al jaren Ja/Nee of Nee/Nee plaatjes in het assortiment. Deze kunnen in een houder onder of zelfs in de briefklep geplaatst worden.

Bent u nieuwsgierig geworden naar deze laatste oplossing van Oostwoud International? Dan zijn wij u graag van dienst.   

« Nieuws overzicht