Draaibaar toilet: een wereldprimeur in de zorg!

Zelfstandig naar het toilet gaan is voor veel mensen minder vanzelfsprekend en daarom staat dit bij veel mensen hoog op het wensenlijstje. Als oudere en ook als jongere met een beperking, lever je liever zo min mogelijk in op je privacy. Als zorgverlener wil je dat de werkzaamheden zo licht en makkelijk mogelijk zijn.

Elementen die van belang zijn bij een veilig toilet zijn veiligheid, goede hygiëne, zelfredzaamheid, gebruiksgemak en comfort voor gebruiker en zorgverlener. Allemaal zaken waar Bano rekening mee gehouden heeft bij de ontwikkeling van het draaibare toilet.

Een van de belangrijkste redenen waarom ouderen en zorgbehoevenden van huis naar een verpleeghuis of instelling moeten verhuizen, is de zorgsituatie. Met name kleine, en niet of nauwelijks aangepaste badkamers in particuliere woningen of andere woonvormen, vormen een obstakel. Hierdoor kunnen mensen zichzelf niet meer redden in de badkamer en is het fatsoenlijk en ergonomisch verantwoord geven van zorg niet of nauwelijks mogelijk.

“Gebruikers kunnen langer zelfstandig wonen en verpleegkundigen vermijden tillen. Waardoor het werk letterlijk minder zwaar wordt. De toekomst van de zorg is hier."

Het draaibare toilet van Bano neemt deze obstakels weg en zet een nieuwe standaard voor toegankelijkheid in de badkamer. In plaats van dat de gebruiker zich moet aanpassen aan de badkamer, past de badkamer zich aan de gebruiker aan. Met name de zelfredzaamheid en veiligheid nemen proportioneel toe bij het gebruik van dit draaibare toilet.

Het draaibare toilet van Bano is een toilet voor mensen die te kampen hebben met fysieke ongemakken. Het bestaat uit een draaibare toiletbril welke 290 graden gedraaid kan worden en is elektrisch in hoogte verstelbaar. Dit maakt het toilet veilig en eenvoudig in gebruik.

Wilt u het draaibare toilet bezichtigen of weten hoe het werkt? Maak een afspraak om in de showroom in Papendrecht langs te komen!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie