Haal meer uit je wand én plafond!

De binnen-akoestiek bepaalt in grote mate het comfort en ruimtebeleving maar heeft ook effect op gezondheid en welzijn op langere termijn. Een optimale ruimteakoestiek is dus uitermate belangrijk. Het plafond en de wand zijn het meest geschikt voor toepassing van geluidabsorberende materialen en vormen een uitgelezen kans om het visuele aspect te combineren met functionaliteit met een slimme geluidabsorberende spray-on oplossing die op elk oppervlak kan worden aangebracht. Eén die een perfecte aanvulling biedt op het bestaande design in de ruimte.

Oplossing voor plafond én wand

Aangezien het plafond meestal veel ruimte biedt, ligt het voor de hand om deze ruimte te benutten voor het toepassen van geluidsabsorberende materialen om de ruimteakoestiek te optimaliseren. Echter ook in de (hoger gelegen delen) van de wand kan de akoestische spuitpleister prima worden toegepast en is zelfs de ideale oplossing als deze wand een bijzondere vorm heeft. De akoestische spuitpleister vormt hier een perfecte aanvulling op het design en volgt exact de contouren en vormen van het bestaande oppervlak, of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen. De veelzijdigheid van deze oplossing biedt mogelijkheden voor elke ruimte waar de esthetiek net zo belangrijk is als de ruimteakoestiek.
Daarnaast kunnen lichtpunten, lichtspots of rails,  (verwarmings)buizen, airconditioning, lichtkoepels en andere zaken gemakkelijk geïntegreerd worden in deze akoestische plafonds. Dat maakt dit akoestisch materiaal niet alleen tot een zeer decoratieve en veelzijdige geluidabsorberende oplossing. 

Duurzame akoestische spray-on oplossing 

Asona heeft al meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van naadloze, akoestische spray-on systemen, waarbinnen een keur aan mogelijkheden bestaat wat betreft kleur, structuur, geluidsabsorberende prestatie en functionaliteit. Beide systemen zijn ontwikkeld om niet alleen de ruimtebeleving en spraakverstaanbaarheid in hoge mate te optimaliseren maar zodanig op gaan in het design van de ruimte, dat deze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen. Je ziet het niet maar je hóórt onmiddelijk het effect. 

Globaal zijn er twee systemen waarbinnen een keur aan mogelijkheden zijn wat betreft kleuren en structuur. Deze zijn schimmelwerend, hetgeen hen geschikt maakt voor toepassing in vochtige ruimtes.

Sonaspray

Sonaspray wordt direct op elk mogelijk oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte,naar gelang de akoestische eisen. 

Sonacoustic

Sonacoustic is een ultra-gladde oplossing met een luxe uitstraling, die op een backing van minerale wol wordt gespoten in diverse mogelijke kleuren.

Beide oplossingen vormen een ideale oplossing voor het verbeteren van de ruimteakoestiek in elke ruimt in zowel wand als plafond.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie