Solarlux systeeminnovatie balkonbeglazing Proline - next level

Binnenstedelijke verdichting en extremere weersomstandigheden verhogen de eisen aan veilige gevel- en balkonbeglazing. Betere geluidsisolatie- en windlastwaarden en een hogere energie-efficiëntie zijn aan de orde van de dag, met name voor toekomstbestendige hoogbouw. De raam- en gevelspecialist Solarlux speelt in op die behoefte met de systeeminnovatie Proline T: het modulaire volledig glazen bouwpakket tilt de technische mogelijkheden van balkongevels naar een next level en voldoet tevens aan de huidige ontwerpwensen van slanke profilering en design. 

De nieuwe generatie: Proline T en T Mega

Het Proline T schuif-draaisysteem is de nieuwe generatie balkonbeglazing, geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Kenmerken zijn de verbeterde geluidsisolatie en constructieve eigenschappen van de grootformaat volledig glazen elementen in combinatie met de slanke profielconstructie. Voor de systeeminnovatie werd het profielaanzicht van de schuif-draaielementen geoptimaliseerd en met ongeveer een derde gereduceerd ten opzichte van de voorloper SL 25 en SL 25 XXL. Tegelijkertijd slaagde het Duitse familiebedrijf erin om dikker glas tot 18 mm in het aanzienlijk meer filigrane profiel te plaatsen, wat uniek is op de markt. 

Geringe profielbreedte en betere geluidsisolatie

Met beide systeemvarianten zijn verdiepingshoge volledig glazen elementen tot drie meter hoog mogelijk. De maximale breedte bedraagt één meter. Ondanks deze grote formaten zijn de profielen van de schuif-draaielementen subtiel: ze zijn 39 x 30 mm (H x B) voor de Proline T-variant en voor de Proline T Mega is dat 60 x 30 mm (H x B). 

In principe heeft Solarlux zich ten doel gesteld de prestaties van het voorgaande systeem (Rw 26 dB) op het gebied van geluidsisolatiewaarden te overtreffen en een Rw-waarde van ca. 30 dB te bereiken. Wie nog hogere geluidsisolatiewaarden wenst, bijvoorbeeld voor gebouwen in de directe nabijheid van spoorlijnen, kan terugvallen op beglazingselementen met omlopende aluminium profielen - deze zijn verkrijgbaar voor alle glasdiktes en in beide Proline-varianten. 

Meer informatie over het vernieuwde balkonbeglazing van Solarlux

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie