Lichtgewicht LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt de oplossing bij renovatie

Bij renovatie en transformatie van oudere panden met houten vloeren is het voor ontwerpers een uitdaging om vloerconstructies te laten voldoen aan de huidige eisen voor geluidsisolatie. Voor vloerconstructies geldt: hoe zwaarder de constructie, des te hoger de geluidisolatie zal zijn (massawet). Bij een houten balklaag is de mogelijkheid om extra gewicht toe te voegen echter zeer beperkt. Een lichte LEWIS® geluidsisolerende vloer biedt hier de oplossing.

Optimale massa-veer constructie

De basis van een LEWIS® geluidsisolerende vloer bestaat uit de LEWIS® zwaluwstaartplaat die zwevend op stroken isolatiemateriaal wordt opgelegd. Op deze zwaluwstaartplaten® komt een afwerking van fijn grindbeton, zandcement of gietdekvloer. De 50 mm dikke LEWIS® vloer zorgt samen met het oplegmateriaal voor een optimale massa-veer constructie. Hierdoor is het mogelijk om een geluidsisolerende vloer te maken met een eigen gewicht van circa 100 kg/m2.

Beste oplegmaterialen per situatie

In woningen met houten balken wordt bij een LEWIS® geluidsisolerende vloer als oplegmateriaal onder de zwaluwstaartplaat de LEWIS® steenwol oplegstrook toegepast. Als hoogwaardiger oplegmateriaal kan ook gekozen worden voor de speciaal voor LEWIS® ontwikkelde LEWIS® CDM PF oplegstroken of de gegolfde LEWIS® MTA rubbergranulaat 15/7 oplegstroken. Bij vloerconstructies met een hart op hart-afstand groter dan 800 mm en/of een gebruiksbelasting groter dan 2,5 kN/m2 moet altijd gekozen worden voor een LEWIS® rubbergranulaat of LEWIS CDM PF oplegstrook.

Flexibiliteit in opbouwvarianten

De LEWIS® vloerconstructies zijn flexibel in opbouw met als basis de zwevend opgelegde LEWIS® zwaluwstaartplaat. Zo kan voor vrijwel iedere constructie en geluidseis een oplossing worden aangeboden. Van een groot aantal LEWIS® opbouwvarianten zijn de akoestische prestaties door middel van geluidsproeven bepaald. Een overzicht van deze opbouwvarianten met de bijbehorende isolatiewaardes is beschikbaar. Door het aanpassen van een of meerdere van de variabelen in de LEWIS® vloeropbouw zoals bijvoorbeeld het oplegmateriaal, de spouwisolatie en de vloerdikte is het mogelijk om verdere verbeteringen te realiseren. Aan de hand van de vele rapporten en praktijkmetingen kan van vrijwel iedere afwijkende constructie de te verwachten geluidsisolatiewaarde worden bepaald.

Vloeradvies

Met een LEWIS® vloer kan in vrijwel ieder project een geschikte vloeroplossing gemaakt worden. Op basis van de akoestische uitgangspunten en overige bouwkundige eisen van een project werken de specialisten bij REPPEL de ideale LEWIS® vloeropbouw uit.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie