Thinking outside the box

Bij Multiwal begrijpen wij als geen ander dat elke ruimte anders is en dat paneelwanden voor verschillende doeleinden gebruikt worden

We gaan uitdagingen niet uit de weg want we vinden het juist leuk om onze grenzen te verleggen. Doordat wij in het bezit zijn van onze eigen productiefaciliteiten kunnen we spelen met verschillende materialen, hoogtes en vormen. Op deze manier maken we kwalitatief uitstekende paneelwanden die écht in de ruimte passen. Waar andere organisaties stoppen, zetten wij een stap extra.

Als rond, rond moet zijn

Bij het indelen van een ruimte ga je het liefst zo flexibel mogelijk aan de slag. Doordat wij alles op maat maken, kunnen ruimtes onbegrensd gebruikt worden. Met behulp van mobiele wandsystemen maak je elke ruimte gemakkelijk groter of kleiner. Of maak je zelfs van een vierkante ruimte, een ronde! Een mooi voorbeeld hiervan is het Amby Maastricht project, waarbij wij een op maat gemaakte railconstructie en ronde paneelwanden hebben gerealiseerd.

Een pareltje: The Factory Manchester

Op dit moment zijn wij met een heel gaaf project bezig in Manchester. Het bureau OMA architecten heeft voor gemeente Manchester een prachtig cultuurcentrum ontworpen, waar muziek en theater samenkomen. Hoe gaaf zou het zijn als je in één groot concertzaal twee verschillende concerten plaatsvinden?

Dit is waar wij worden ingeschakeld. Er moet in de concertzaal een flexibele en geluidsdichte tussenwand geplaatst worden van maar liefst 21 meter hoog, die ook nog eens de akoestiek verbetert. De eisen waren groot en daarmee de uitdaging nog groter. Wij hebben het project met beide handen aangepakt en een eigen ontwerp gemaakt. De geluidsisolatie wordt eerst getest door TNO Technisch Fysische Dienst bij de TU Delft en bij de ITA en Fraunhofer-Institut in Duitsland. Als laatste vindt er nog een officiële TÜV keuring plaats. Wanneer aan alle eisen is voldaan, starten we de productie in onze eigen fabriek. Met behulp van onze zelfontworpen railconstructie met looprollen en het elektrische systeem, is The Factory Manchester straks in staat om paneelwanden van 4.000 kg en 21 meter hoog te verplaatsen en daarmee van één grote concertzaal, twee concertzalen te maken.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie