Unieke parkeergelegenheid

Naast genot voor het oog biedt deze prachtige parkeergarage parkeergelegenheid aan maar liefst 700 auto's bij het entreegebied van de campus in Leiden. Dit ontwerp van Wiegerinck Architecten Arnhem biedt een combinatie tussen parkeergelegenheid en een uiterst fraai design. Foreco heeft bij dit project in opdracht van Aan de Stegge / Continental Car Parks B.V. uit Twello circa 6.000 unieke lamellen geleverd. De lamellen van Noord-Europees Grenen FRX, hebben verschillende schuintes en zijn op maat gekort. Dit project is een mooi voorbeeld waarbij één van onze brandvertragende producten is toegepast.

Eindeloze mogelijkheden

In het ontwerp van de garage is gespeeld met de verschillende mogelijkheden van houten gevels. In dit geval is er een golfeffect gecreëerd door gebruik te maken van verschillende lengtes van de lamellen. Op die manier komen de speelse golven naar voren. De gevel bestaat uit meer dan 6.000 unieke lamellen 44x144 mm met een totale lengte van circa 30.000m1. Doordat er per laag (4 in totaal) onder een andere hoek gemonteerd is, krijg je een mooie glooi in de gevel. Eindeloze opties in het design met een houten gevel dus.

Unieke FRX behandeling

Dit Noord-Europees Grenen is behandeld met FRX op basis van onze innovatieve polymeertechnologie. Dat zorgt ervoor dat de brandvertragende stoffen niet uit het hout kunnen spoelen. Hierdoor is het NE Grenen FRX ook regenbestendig. Voor geveltoepassingen is een Euroklasse B behaald, de best mogelijke klassering voor houtproducten. Gedurende de hele gebruiksperiode blijft de brandvertraging in het hout actief, zonder dat de gevel onderhoud nodig heeft.

Samenwerkingsproces

Deze nieuwe parkeergarage in Leiden is een mooi voorbeeld van hoe wij graag te werk gaan. In de voorfase van dit project denken wij mee in de detaillering en over wat er nodig is om de brandeis te halen. Bij dit project is dat wederom uitstekend gelukt. Wij denken ook graag met u mee over de mogelijkheden. Neem daarvoor contact met ons op en dan bespreken we dit onder het genot van een kop koffie. Ook voor het hele project en andere projecten kunt u terecht op onze website.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie