Een prettig en productief werkklimaat met unieke louvers

Tholen is een stad op het gelijknamige Zeeuwse eiland. Hier is bij Schipper Accountants een groot raam voorzien van horizontale lamellen. Deze unieke louvers bieden volop mogelijkheden als zonwering én voor daglichtbeheer.

Economisch

’s Zomers staat de zon hoog en blokkeren louvers de zonnestralen zelfs als de lamellen openstaan. Zo behoudt je daglicht en een uitzicht. Een bijkomend voordeel is dat de airco niet aan hoeft, of in elk geval lager kan. Dat heeft uiteraard een positief effect op de begroting.

In de winter, wanneer de zon laag staat, zijn juist alle licht en warmte welkom. De zon is dan ook niet meer zo fel en dus kunnen de lamellen openblijven. Zo draagt de zon op een duurzame wijze bij aan de verwarming van de kantoorruimte. Wat ook weer gunstig is voor de energierekening.

De medewerkers van het accountantskantoor kunnen nu, tijdens het denkwerk, van het uitzicht genieten. De mens werkt nu eenmaal het liefste bij daglicht. Op een zonnige dag sluiten ze de zonwering voor zover nodig. Openen en sluiten kan traploos, waardoor daglichtbeheer kinderspel is.

Esthetisch

Louver systemen van Sunshield zijn altijd maatwerk. Bij het ontwerp houden de tekenaars van Sunshield rekening met de wensen van de opdrachtgever en de bestaande of getekende structuur.  

De kozijnstijlen bepalen als het ware het ritme van het lamellensysteem. Bij Schipper Accountants is dat opgedeeld in drie gelijke delen die zowel afzonderlijk als synchroon kunnen worden bediend.

De klant heeft hier gekozen voor de 155-E lamel. Een louver met een breedte van 155 mm en een stapgrootte van 140 mm. De stapgrootte bepaalt de maximale doorkijk tussen de lamellen als ze helemaal open staan. Met een doorkijk van 14 cm behoud je het panorama.

Wilt u weten wat Sunshield voor u als bouwprofessional kan betekenen? Bel +31 (0) 162 – 571 493, of stuur een mail naar info@sunshield.nl. Abonneren op de nieuwsbrief voor de aannemer kan ook, dan houden we enkele keren per jaar contact.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie