Zekerheid met geïsoleerde dakpanelen

Lange lengtes tot wel 25 meter voor snelle montage

Staal, de perfecte keuze voor je dak

Voor iedere hal, schuur of stal met een schuin of hellend dak zijn sandwich dakpanelen geïsoleerd de perfecte oplossing. Zowel voor je nieuwbouwproject als bij (asbest) renovatie zijn dakpanelen toepasbaar. De SAB geïsoleerde dakpanelen combineren de beste eigenschappen. Zodra er eisen zijn aan draagkracht, overspanningen, gewicht, kosten of duurzaamheid, wint staal het al snel van andere bouwmaterialen. Met de producten van SAB, kies je voor een robuust materiaal, dat zich snel en veilig laat monteren en een grote vrijheid biedt in vorm, functie en kleur. Tevens is staal oneindig recyclebaar.

Sandwich dakpanelen

Er zijn SAB dakpanelen met een 3-kroons trapezium of een golfplaat aan de buitenzijde. De panelen kunnen geleverd worden in een standaard bouwbreedte van 1000 mm en lengte tot maar liefst 25 meter voor snelle montage. Tevens met de optie van een kopse overlap, die middels de nieuwste technologie 100% schuimvrij en recht afgesneden is. SAB-profiel levert dakpanelen in de diktes 70 mm tot 160 mm met een 3 kroons TL-profilering en in de diktes 83, 120 en 160 mm met een golf SL profilering. Of kies voor de ECO-dakpanelen van SAB. Deze hebben aan de buitenzijde een stevige staalplaat en aan de binnenzijde aluminiumfolie en zijn dus extra licht in gewicht. De ECO-uitvoering is alleen mogelijk in de 70 mm trapezium TG of 83 mm golf SG uitvoering. 

Buitenbeplating

Voor de buitenzijdeplaten ligt ons ruime assortiment Colorcoat HPS200 Ultra® en Colorcoat Prisma® of Colorcoat SDP 50 in meer dan 35 kleuren klaar van Anthracite grijs, Terracota rood of RAL 9005 zwart. Alle Colorcoat producten bieden een uitstekende weerstand tegen corrosie en hebben een garantie tot maximaal 40 jaar (ook bij de toepassing van PV / zonnecellen). Ideaal dus voor iedere dak toepassing. 

Kernmateriaal

Als kernmateriaal gebruiken we PIR schuim met zeer goede isolatie-eigenschappen, waarmee Rc-waarden tot 6,3 m2K/W mogelijk zijn. SAB panelen zijn brandveilig door gebruik van de nieuwste PIR technologie. Qua brandclassificatie vallen de SAB sandwichpanelen in klasse B-s2,d0 en de D TL uitvoering is ook mogelijk met FM Approval.

Tot slot

Kijk voor alle dak uitvoeringen, maten, gewichten, CAD-tekeningen, BIM data en 3D-modellen, belastingtabellen, technische datasheets en informatie over coatings en kleuren op www.sabprofiel.nl. Ook voor alle andere SAB producten zoals gevelpanelen, gevel profielplaten, binnendozen en dak profielplaten.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie