Het juiste tochtprofiel kiezen is nog niet zo makkelijk

Het belang van isoleren

Isoleren is sinds de stijgende energieprijzen razend populair, maar ook nog steeds de meest effectieve maatregel die eigenaren van wat oudere huizen kunnen nemen in het verduurzamen. Denk hierbij aan het isoleren van daken, muren, vloeren en natuurlijk ook ramen en deuren. Ondanks het isoleren zien we toch nog vaak dat bewoners blijven zitten met onaangename tocht. 

Strijd tegen tocht

Bij oudere huizen zien we dat de kozijnen van ramen en deuren aangetast zijn door het weer. Hierdoor trekken de kozijnen krom, wat leidt tot onaangename tocht. Maar dit zorgt natuurlijk ook voor een aanzienlijk warmteverlies. Nu zijn sommigen aan de haal gegaan met goedkope tochtwering, die niet het gehoopte resultaat geven. Bijvoorbeeld een lip die niet goed aansluit of een strip die krom vastgespijkerd zit. Dit is dweilen met de kraan open. Ontzettend zonde natuurlijk. Goed afdichten is goed kijken naar de deur- en raamsituatie en dan de juiste oplossing kiezen.

Los het probleem gemakkelijk op

Een goede afdichting rond ramen en deuren helpt de isolatiedoelstelling te bereiken en te besparen op de energierekening. Voor extra grote kieren is de AIB 3N XL een passende inbouwoplossing. En de Elro XL is geschikt voor opbouwsituaties. Zo is dit profiel van Ellen een van de meest gebruikte opbouwprofielen in Nederland. 

De Elro XL en ook de ABN 16 hebben een grotere en flexibelere afdichting. Hierdoor dichten ze over de gehele lengte optimaal af en verminderen ze de sluitweerstand. Naast afdichten bedekt de ABN 16 ook nog eens beschadigde kozijnen. Verder is er nog de nieuwe ARP+. Deze is voorzien van een lip met een holle kamer. Dit zorgt voor betere isolatie en de opstaande rand voorkomt luchtlekkage onder de strip. De ARP+ is een geanodiseerd profiel, hierdoor is het bestand tegen weersinvloeden en ziet het er mooi afgewerkt uit.

Bekijk de website van Elton en vind een moderne tochtprofiel die bij jouw situatie past. Renoveren doe je slim, met Ellen tochtprofielen. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie