Pareaulux: brengt visueel, akoestisch en thermisch comfort samen

Uniek in zijn veelzijdigheid

Pareaulux is een samenwerking tussen Hunter Douglas en Inteco: twee topspelers in de klimaat- en plafondindustrie. Waar Hunter Douglas onderscheidend design en materiaalgebruik van de panelen brengt, onderscheidt Inteco zich door innovatieve klimaatsystemen met een extreem hoog koelvermogen. 

Drie verschillende uitvoeringen

Pareaulux is verkrijgbaar in drie verschillende versies, elk aanpasbaar aan de specifieke behoeften en esthetische wensen van de klant, zoals kleuren en paneelafmetingen.

  • PareauLux 30BD Klimaatplafond
    • De originele toepassing, gemaakt van duurzaam, gerold aluminium, is afgewerkt met een coating voor een lange levensduur met weinig onderhoud.
  • PareauLux Heartfelt®
    • Een modulair, lineair, vilten lamel gemaakt van non-woven, thermogevormde PES-vezels. Dit materiaal geeft een ruimte een esthetische warmte, die uniek is in zijn eenvoud. 
  • PareauLux Gefineerd houten grills
    • Plafonds met houten grills zijn tijdloos en worden geprezen om hun natuurlijke uitstraling. Door de vormvastheid van het materiaal is er veel vrijheid in de breedte, dikte en afmetingen van de latten.
High Tech klimaatplafondtechniek

Uniek is het ingebouwde klimaatsysteem van PareauLux met zijn hoge koelvermogen. Het zeer efficiënte koelsysteem van 130 W/m2 is krachtiger dan andere systemen in de markt. Dat betekent effectief dat er minder plafondoppervlak nodig is om te koelen. Het is energiezuiniger en levert geruisloos op efficiënte wijze de hoogst mogelijke prestaties.

Esthetische mogelijkheden en perfecte akoestiek

De vele esthetische mogelijkheden biedt ontwerpers een grote artistieke vrijheid. Daarnaast is een uitstekende akoestiek het geheim van een comfortabel binnenklimaat. Uitzonderlijke akoestische waarden kunnen worden bereikt met HeartFelt®. De absorptiewaarden (aw) van dit klimaatplafond liggen tussen 0,45 (module 100) en 0,70 (module 50). Voor extra absorptie (ca. 0,95) kan boven het klimaatelement ook een minerale wollen deken in zwarte PE-folie worden aangebracht. Dit geldt ook voor de PareauLux Gefneerde houten grills. De PareauLux 30BD plafondpanelen kunnen worden geperforeerd met een geluidsabsorberend membraan, waardoor het akoestisch comfort van een ruimte aanzienlijk wordt verbeterd.

Duurzaam en veilig

Zowel HeartFelt® als het 30BD plafondsysteem zijn Cradle to Cradle™ niveau Bronze gecertificeerd. De panelen van de gefineerd houten grills zijn volledig recyclebaar, zelfs na vele jaren gebruik. Alle versies van PareauLux zijn nauwelijks brandbaar.


« Nieuws overzicht