Ecophon's Innovatieve Wandoplossingen

Productieve, functionele werkomgevingen die ook comfortabel voelen en klinken, dat willen we allemaal. Maar hoe laat je akoestiek en esthetiek hand in hand gaan? Ecophon, toonaangevend bedrijf op het gebied van geluidsbeheersing en akoestische oplossingen, biedt een scala aan innovatieve wandoplossingen die voldoen aan de eisen van de moderne bouwsector. In dit artikel zullen we enkele van de wandoplossingen van Ecophon verkennen en hun voordelen bespreken. 

Geluidsabsorberende wandpanelen, Ecophon Akusto

Ecophon Akusto wandpanelen zijn een goede aanvulling op akoestische plafonds. Door op strategische plekken deze absorberende panelen toe te passen vermindert de galm in de ruimte en wordt de spraakverstaanbaarheid verbetert. Door het verminderen van ongewenst geluid in een ruimte, kunnen werknemers zich beter concentreren en wordt het algehele welzijn bevorderd. Ecophon Akusto biedt verschillende ontwerpen en kleuropties, zodat de wandpanelen naadloos kunnen worden geïntegreerd in elke interieurstijl. Er is nu ook een versie met extra bas voor het absorberen van lage frequenties. Ook vrijstaande screens behoren tot de mogelijkheid waarbij privacy en spraakverstaanbaarheid in kantoorruimtes gewaarborgd blijft.

Design aan de muur

Naast functionaliteit is design en kleur een bepalende factor die steeds zwaarder weegt. Ecophon  biedt de nodige designvrijheid door het aanbieden van esthetisch aantrekkelijke oplossingen. Een combinatie van functionaliteit met een modern en elegant ontwerp. Ecophon Focus™ Levels is een creatief systeem dat bestaat uit panelen in verschillende diktes, afmetingen en kleuren. De panelen worden strak tegen elkaar rechtstreeks tegen plafond of wand verlijmd. Hiermee creëer je een uniek ontwerp in niveaus en patronen. Ze kunnen worden gebruikt om visuele interessante elementen toe te voegen aan een ruimte.

Een meer uitgesproken oplossing is Ecophon Solo™ Baffle Wall . Solo Baffle Wall is geschikt in gebouwen waar u design wilt uitdrukken en de vrijheid heeft om patronen te creëren met verschillende maten en kleuren.   

Hygiënische wandoplossingen

In bepaalde omgevingen, zoals ziekenhuizen, laboratoria en voedselverwerkingsfaciliteiten, is hygiëne van het grootste belang. Ecophon begrijpt deze behoefte en biedt met de Hygiene reeks wandoplossingen die specifiek zijn ontworpen om aan strenge hygiënestandaarden te voldoen. De wandpanelen zijn gemaakt van materialen die gemakkelijk kunnen worden gereinigd en gedesinfecteerd, en ze zijn bestand tegen vocht en schimmelgroei. Door te kiezen voor Ecophon's hygiënische wandoplossingen wordt een veilige en schone omgeving gecreëerd.

Duurzaamheid

Ecophon is toegewijd aan duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in al hun producten. De wandoplossingen van Ecophon zijn gemaakt van recyclebare materialen en worden geproduceerd met een minimale impact op het milieu. Daarnaast dragen de akoestische eigenschappen van de wandpanelen bij aan energiebesparing, omdat er minder behoefte is aan kunstmatige geluidsabsorberende apparatuur.

Kortom, wandpanelen van Ecophon bieden uitstekende akoestische prestaties, flexibiliteit in ontwerp, duurzaamheid, hygiënische eigenschappen en de betrouwbaarheid van een gerenommeerd bedrijf. Dit maakt Ecophon een aantrekkelijke keuze voor de bouwsector. Ecophon zal in het najaar met een aantal nieuwe wandproducten komen waarbij de focus op design en ontwerpvrijheid zal liggen.

Klik hier voor onze productpagina specifiek voor wandoplossingen...

« Nieuws overzicht