Duurzame Akoestiek

Combineer een uitstekende ruimteakoestiek en duurzaamheid met een naadloze akoestische plafondoplossing

Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor een aangename ruimte- en geluidsbeleving. Daarbij komt steeds meer de nadruk te liggen op duurzaamheid. Asona introduceert ecologische, geluidsabsorberende plafondoplossingen met een missie om bij te dragen aan een duurzame leefomgeving met aandacht voor gezondheid en welzijn.  Een weldaad voor oog én oor.

Duurzame akoestische spray-on oplossing

Asona heeft innovatieve, geluidsabsorberende en volledig naadloze spray-on oplossingen ontwikkeld, die niet alleen de ruimtebeleving en spraakverstaanbaarheid in hoge mate optimaliseren, maar die tevens zodanig opgaan in het design van de ruimte, dat deze als het ware onzichtbaar zijn en stilletjes hun werk doen en een verademing zijn voor lichaam en geest.

Niet alleen zorgen deze akoestische oplossingen, door de absorptie van harde geluiden, voor een prettigere en gezondere leefomgeving maar ook het materiaal zélf draagt hieraan bij. De kwaliteit zowel als de duurzaamheid van het materiaal zijn daarbij het uitgangspunt en inherent aan de functionaliteit.

Asona heeft al meer dan 20 jaar ervaring in de ontwikkeling van akoestische spray-on systemen, waarbinnen een ruime keuzemogelijkheid bestaat wat betreft kleur, structuur, geluidsabsorberende prestatie en functionaliteit. Deze ervaring heeft Asona ingezet in de verduurzaming van beide plafondsystemen, waardoor deze inmiddels aan de hoogste internationale kwaliteitscriteria voldoen op het gebied van duurzaamheid.

Duurzame Sonaspray

Met een cradle to cradle ‘brons’ certificaat heeft Asona het naadloze, spray-on plafondsysteem Sonaspray een enorme ecologische boost gegeven. Sonaspray is al jaren een topper op het gebied van akoestische plafondsystemen en wordt direct op (elk mogelijk) oppervlak gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte, al naar gelang de akoestische eisen.

Sonaspray bevat zowel plantaardige vezels als componenten op waterbasis en bestaat inmiddels al voor 80% uit gerecycled materiaal. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van ‘pre-consumer’ papier dat bestaat uit restmateriaal van de papier verwerkende industrie. Niet voor niets heeft Sonaspray het prestigieuze Amerikaanse ‘Greenguard Gold’ certificaat verdiend.

Daarnaast heeft Asona ook aandacht voor hergebruik van materialen met de introductie van het succesvolle Sonaspray SP ECO waarbij Sonaspray wordt gefabriceerd met ‘post-consumer’ papier dat bestaat uit gebruikt papier dat speciaal wordt ingezameld voor de productie. Met deze oplossing wordt niet alleen een hoogwaardig akoestisch plafond gerealiseerd maar heeft ook nog eens een bijzondere uitstraling.

Sonacoustic is een ultra-gladde oplossing met een luxe uitstraling, die op een backing van hoge prestatie geluidsabsorberend materiaal wordt gespoten in diverse mogelijke kleuren. De finish laag bestaat grotendeels uit gerecyclede katoenvezels, afkomstig uit snijverlies bij de fabricage van katoenkleding.

Veelzijdige akoestische oplossing

Beide oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design en volgen exact de contouren en vormen van het bestaande plafond, of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen. Beide systemen dragen op twee manieren bij tot gezondheid en welzijn, zowel door hun geluidsabsorberende prestaties als door de duurzaamheid van het materiaal waaruit ze bestaan.

« Nieuws overzicht