Aluminium detaillering: duurzaam, esthetisch en maximaal vormbaar

Roval Aluminium is toonaangevend ontwikkelaar, producent en leverancier van aluminium bouwmaterialen. Tot het uitgebreide assortiment behoren aluminium dakranden, muurafdekkappen, balusters, waterslagen, dagkanten, privacyschermen, goot- en overstekbekleding,  koof- en boeiboordbekleding en specifieke maatwerkoplossingen. 

Architecten ontdekken in toenemende mate de esthetische mogelijkheden van aluminium. Het materiaal is niet alleen duurzaam en onderhoudsarm. Het is ook uitermate licht en vormbaar. Dat maakt de producten van Roval geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatieprojecten in de woningbouw en utiliteitsbouw.

Duurzaam

Eenmaal in de bouwcyclus behoort aluminium tot de meest duurzame bouwmaterialen die er zijn. Duurzaamheid is sowieso een van de speerpunten van Roval en maakt al jarenlang deel uit van de bedrijfsvoering. Hiervoor innoveert en investeert het bedrijf uit Helmond voortdurend in het MVO-beleid. Duurzaamheid, stevig verankerd in alle bedrijfsgeledingen, is ook kenmerkend voor de aluminium oplossingen van Roval. Aluminium is nauwelijks aan corrosie onderhevig en behoudt jarenlang zijn esthetische uitstraling. Bovendien bestaat een substantieel deel van de aluminium bouwproducten van Roval uit gerecycled aluminium. Ook hebben veel producten intrinsieke duurzaamheidskenmerken.  Zo kunnen bijvoorbeeld de aluminium muurafdekkappen en balustersystemen in geval van sloop gemakkelijk worden gedemonteerd voor hergebruik. Dat geldt ook voor veel andere producten van Roval, zoals de aluminium privacyschermen en dakranden.

Esthetisch

Architecten baseren hun keuze natuurlijk niet alleen op ecologische overwegingen. Aluminium is ook een bijzonder esthetisch bouwmateriaal. Het is gemakkelijk vormbaar, waardoor je de meest complexe details kunt realiseren. De aluminium dak- en gevelproducten van Roval blijven een aluminiumleven lang mooi.  Inspirerende voorbeeldprojecten met aluminium oplossingen zijn te vinden op www.roval.nl

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie