Soundblox draagt een steentje bij aan de groene transitie

Soundblox Carbstone: Next level akoestische bouwblokken: Circulair, Cementvrij én CO2 negatief!

Een revolutionaire ontwikkeling in de strijd tegen CO2 én lawaaivervuiling!

Soundless Acoustics zet zich al jaren in voor duurzame akoestische oplossingen en heeft nu opnieuw belangrijke stappen gezet om de elementen  duurzaamheid en akoestiek om te zetten in  innoverende oplossingen met de nieuwe next level  akoestische bouwblokken waarmee niet alleen geluidsabsorptie, geluidsisolatie en brandwerendheid in één stabiele, constructieve wand kunnen worden gecombineerd, maar die ook nog eens volledig circulair, cement-vrij en CO2 negatief worden geproduceerd. Een revolutionaire ontwikkeling in de strijd tegen lawaaivervuiling én CO2. 

De mogelijkheid met de 100% natuurlijke, volledig onderhoudsvrije,  mos-bedekking, maakt het duurzaamheidsplaatje helemaal af en geeft elke ruimte de exclusieve en natuurlijke uitstraling die het verdient!

Soundblox akoestische betonblokken worden al jaren ingezet als akoestische oplossing, overal waar robuustheid en stabiliteit net zo belangrijk zijn als de ruimteakoestiek. Deze Soundblox zijn nu ook beschikbaar in een gecarboniseerde versie (Carbstone), als cementvrij alternatief voor de traditionele betonvariant. Aangezien cement verantwoordelijk is voor maar liefst 10% van de wereldwijde CO2 uitstoot, betekent dit een revolutionaire doorbraak als het gaat om duurzaamheid en CO2 reductie! Hiermee zijn Soundblox niet alleen inzetbaar in de strijd tegen lawaaivervuiling, maar nu ook tegen de uitstoot van CO2!

Soundblox Circulair (cradle to cradle) Cement-vrij en CO2 negatief

Deze nieuwe akoestische Carbstone zien er hetzelfde uit als de traditionele betonblokken, met dezelfde geluidsabsorberende en -isolerende eigenschappen en dezelfde hoge druksterkte. Ze zijn even robuust en brandwerend als traditioneel beton maar dan zonder de ecologische nadelen hiervan.

In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken gefabriceerd met CO2 in plaats van cement. De CO2 wordt uit de lucht gewonnen en ingezet bij de productie. Deze blokken absorberen dus niet alleen geluid, maar ook CO2, waardoor ze ook intrinsiek bijdragen aan een betere wereld. Daarnaast blijven ze, na installatie (in de buitenlucht), verder CO2 opnemen en worden steeds harder, zodat ook de draagkracht verder toeneemt.

Revolutionaire technologie

Deze gepatenteerde carbonatatie-technologie zet metaalslakken uit de staalindustrie, die tot nu toe geen enkel industrieel nut hadden, om in circulaire en zeer hoogwaardige bouwmaterialen, waarbij CO2 als bindmiddel wordt gebruikt en cement volledig overbodig wordt gemaakt. Deze Carbstone is 100% recyclebaar en cradle to cradle  De blokken worden in een speciale  CO2 kamer in 24 uur uitgehard met minimaal gebruik van energie. Bij de productie wordt bovendien zoveel mogelijk gebruikgemaakt van beschikbare zonne-energie om de ecologische foodprint van het productieproces nog verder te verlagen.

Haal de natuur binnen

Voor een extra bijzondere uitstraling is er de mogelijkheid om een wand, uitgevoerd met Soundblox (deels) te bekleden met 100% natuurlijke, onderhoudsvrije mos bedekking. De geluidsabsorberende eigenschappen en constructieve stabiliteit van de Soundblox vormen een uitstekende synergie met de exclusieve en  natuurlijke uitstaling van de mos decoratie en verhoogt zelfs de akoestische (geluidabsorptie) prestatie van de wand als geheel!

Daarnaast levert Soundless Acoustics akoestische ook ultra-lichtgewicht mos panelen in elke gewenste afmeting, die volledig opgebouwd zijn uit hoge kwaliteit, duurzame, organische en circulaire materialen die op de wand kunnen worden geschroefd of verlijmd en, waarmee een naadloze wand kan worden gerealiseerd met een hoge geluidabsorptie waarmee niet minder dan een aw van 1.0 wordt gehaald (100% geluidabsorptie). Daarbij is er veel keuzemogelijkheid wat betreft (combinaties van) diverse soorten mos, passend bij elke ruimte en design.

« Nieuws overzicht