Renovatie parkeerdak Drievriendenhof

Het parkeerdak Drievriendenhof in Dordrecht is weer helemaal als nieuw na een renovatie met de producten van Triflex! De bestaande afwerking was niet geschikt en zorgde voor vele problemen die verholpen moesten worden.

De uitdaging

De bestaande afwerking was verouderd en door slijtage glad geworden. Met als gevolg een verhoogd risico op auto ongelukken en glijpartijen van mensen. Twee jaar geleden is er op de loopranden een nieuwe afwerking aangebracht, deze afwerking was echter niet geschikt waardoor er onthechting optrad. Daarnaast waren enkele dilataties beschadigd en was er lekkage in het onderliggende parkeerdek. Dit moest allemaal verholpen worden. 

De oplossing

In dit geval was het aanbrengen van een Triflex DeckFloor systeem de beste oplossing vanwege de wensen en eisen van de opdrachtgever en eigenaar van de parkeergarage. Er is voldoende vertrouwen in de duurzaamheid en kwaliteit van het DeckFloor systeem in combinatie met het afdichten van dilataties door het R230 membraan en andere detailleringen met Triflex ProDetail.

Het proces

Erkend Triflex applicateur BetonRestore mocht deze klus uitvoeren. Zij hebben de kennis en het personeel om juist dit soort grote werken vakkundig op te pakken. Allereerst hebben zij de bestaande afwerking verwijderd. Daarna zijn de detailleringen zoals plaatnaden, dilataties en randwerk afgedicht met het R230 membraam en Triflex ProDetail. Vervolgens hebben ze het Triflex DeckFloor systeem aangebracht en ten slotte is het geheel voorzien van belijningen en ‘biggenruggetjes’. 

In september 2022 was het project al grotendeels opgeleverd, maar met name vanwege de weersomstandigheden is besloten om een aantal kleine afwerkingen en belijningen dit jaar af te maken. Uiteindelijk is het project afgelopen maand volledig afgerond.

Het resultaat

Het gewenste en gerealiseerde resultaat is een veilig en waterdicht parkeerdak. Daarnaast ziet het er erg netjes uit en kan het parkeerdak er weer jaren tegenaan! Het verschil tussen de oude en de nieuwe situatie is duidelijk te zien op de foto’s in de casestudy, welke gemaakt zijn door BetonRestore.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie