KINGSIZE: De Meest Duurzame Wand

Bouwen met het oog op de toekomst

Het veranderen van productieprocessen en het samenwerken met ketenpartners is van groot belang in de transitie naar een circulaire economie. 

Met de enorme uitdaging voor wat betreft nieuwe woningen is prefab bouwen één van de oplossingen. De afgelopen jaren heeft de bouw al een sterke omslag gemaakt op het gebied van prefab en conceptueel bouwen en ook de omslag naar een circulaire bouweconomie begint vorm te krijgen. In de toenemende vraag naar circulaire oplossingen kan prefabricage een grote bijdrage leveren.

Verdieping hoog en pasklaar

De Kingsize wand is ontwikkeld ten behoeve van de noodzakelijke industrialisatie van de bouw, met BIM, prefab en circulariteit als kernwoorden.

De prefab scheidingswand is een complete, kant-en-klare, niet-dragende scheidingswand tot wel 4.5 meter breed. De elektravoorbereiding - zoals wandcontactdozen, sleuven voor elektra en verjongingen - zijn in de fabriek aangebracht

Het bouwen met Kingsize wanden zorgt voor minder transport, minder handelingen op de bouw, minder hijsbewegingen, besparen op brandstof en manuren en het terugdringen van stikstof en CO2.

Kern van vlas

Bijzonder aan deze wand is de kern. De wand is grotendeels gemaakt van vlas: een onuitputtelijke grondstof die hernieuwbaar, herwinbaar en milieuvriendelijk is. Vlas neemt tijdens de teelt CO2 en zorgt bovendien voor een gezond en prettig binnenklimaat met een hoog comfort. 

Lage milieukosten

Met een lage mki en uitstekende bouwfysische eigenschappen zijn FAAY Kingsize wanden de juiste oplossing voor efficiënt, kostenbesparend en conceptueel (her)bouwen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie