Unieke gevels met profielplaten zonder zichtbare schroeven

Nieuw in SAB assortiment: SAB-Pyramid Blind 39/250

Uitbreiding SAB-Pyramid lijn

De SAB-Design profielen geven gevels een onderscheidend uiterlijk. Een van de gebruikte vormen voor de gevel zijn de puntprofielen van de SAB-Pyramid lijn. Deze zijn standaard leverbaar in hoogtes van 19, 37 en 50 mm. De blind gemonteerde 39/250 uitvoering is de nieuwste uitbreiding, die gekenmerkt wordt door een extra strak design, omdat de gemonteerde schroeven niet in het zicht zijn. De nieuwe uitvoering is beschikbaar in staal en aluminium. Ook zijn er diverse perforatie mogelijkheden met dit profiel. Zeker in de aluminium versie zijn veel variaties mogelijk. Hiermee kan iedere architect nieuwe effecten bereiken.

Ruimte voor afwisseling

De tijd van saaie grijze gevels ligt volgens SAB steeds meer achter ons. De architect is op zoek naar afwisseling en een bijzondere uitstraling. Gelukkig zijn er ook steeds meer producten die dit mogelijk maken. Met onze design profielen kan de architect iets unieks bedenken en maken. Andere recent geïntroduceerde producten die hieraan bijdragen zijn SAB-Merlon in 4 typen en SAB-Robusta in 3 typen. Het SAB-Robusta 43/440 A-B-C profiel combineert drie verschillende hoogten en breedten in één profiel. Hiermee kun je creatief aan de slag! Dit profiel laat zich daarnaast, net zoals onze andere profielen, ook goed met andere typen combineren. Dankzij de zetbanken van het bedrijf kan SAB nog veel meer bijzondere SAB-Design profielen op maat realiseren, zoals een eigen ontwerp van een nokkenprofiel, kanteelprofiel of een speciaal gezet profiel.

Leverbaar in diverse coatings en kleuren

De meeste design profielen worden verticaal toegepast, maar horizontaal of zelfs diagonaal is ook mogelijk. Dit kan een bijzonder effect geven. Daarnaast zijn onze profielplaten leverbaar in een groot aantal hoogwaardige coatingsystemen en vele kleuren. SAB-profiel is huisleverancier van Colorcoat®,  van moederbedrijf Tata Steel. Op Colorcoat Prisma® en Colorcoat HPS200 Ultra® geeft het bedrijf 40 jaar Confidex® garantie. De meeste SAB producten zijn standaard in de meer dan 40 solid-uni kleuren, tien speciale metallic kleuren, vier matt kleuren en diverse Elements kleuren (waaronder Seren Gold, Seren Midas of Seren Copper) te leveren. 

Tot slot

Kijk voor alle SAB producten, maten, gewichten, CAD-tekeningen, BIM data en 3D-modellen, belastingtabellen, technische datasheets en informatie over coatings en kleuren op www.sabprofiel.nl

Foto: SAB-Pyramid Blind 39/250 in perfo aluminium (kleur Gold Brushed) en in staal (kleur Ephyra)

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie