Goed beloopbare dakisolatie voor een verzekerbaar PV-dak

Een goed beloopbare plat dak isolatie, met een goede milieuscore, waaronder een goede recyclebaarheid en geschikt voor een verzekerbaar PV-dak. Dit waren enkele eisen die gesteld werden bij een groen- en PV-dakproject in Den Bosch. Lees hoe IsoBouw hieraan invulling gaf met PowerTop en IsoGarant.

Voor een nieuwbouwproject in de Klokkenlaan in Den Bosch was eerder dit jaar Van Hoek Dakbedekkingen uit Heeze op zoek naar een geschikte plat dak isolatie voor een groendak in combinatie met PV-panelen.

Beloopbare dakisolatie  

Bij een dak met installaties moet veelvuldig onderhoud gepleegd worden. Bovendien vereisen de PV-systemen een goede drukvaste onderlaag. Een uitstekende beloopbaarheid van de isolatie was dus een cruciaal aandachtspunt voor Van Hoek. 

Hun zoektocht leidde naar de PowerTop isolatieplaat van IsoBouw. PowerTop heeft een hoog isolerend vermogen en is voorzien van een harde EPS toplaag. De isolatieplaat heeft een beloop- / begaanbaarheidsklasse C en een lange duur belastbaarheid van 40 kPa. Daken met PowerTop zijn daarom veilig belastbaar met PV-systemen (incl. ballast). Ook blijft het dak bij het monteren of onderhoud van installaties probleemloos toegankelijk. 

Oog voor het milieu

Een extra argument voor de keuze van PowerTop was voor Van hoek de mogelijkheid om restmaterialen retour te geven. Deze restanten worden door IsoBouw gerecycled en weer verwerkt in nieuwe EPS-producten. Mede hierdoor heeft PowerTop een uiterst lage MKI-score van slechts 0,79. PowerTop is voorzien van een categorie 1 productkaart in de Nationale Milieudatabase, is opgenomen in de database van BCI Gebouw en heeft voor de EPS een Cradle to Cradle Certified® Brons certificaat.

Verzekerbaar dankzij IsoGarant

Verzekeringsmaatschappijen kunnen terughoudend zijn als het gaat om de verzekerbaarheid van geïsoleerde platte daken met PV-systemen. Dit is volgens IsoBouw bij de toepassing van EPS niet terecht. Dat is waarom de isolatiefabrikant met hun IsoGarant-service marktpartijen ondersteunt bij het verkrijgen van een verzekering voor een PV-dak geïsoleerd met EPS-dakisolatie van IsoBouw. 

IsoGarant is een service die samen met de gerenommeerd risk engineer Climbel is ontwikkeld, na deskundige inbreng van Vebidak en Holland Solar. IsoGarant omvat een maatregelenpakket waarmee het brandrisico wordt verlaagd. Het risico is zelfs significant lager dan bij de in de markt bekende systemen. Brandonderzoek in samenwerking met BDA en Efectis toont dit inmiddels overtuigend aan.

Kortom: IsoGarant ontzorgt verwerkers bij de borging van de brandveiligheid. Daarnaast ondersteunen IsoGarant-experts voor aanvang van het project de opdrachtgever en de gebouweigenaar bij het afsluiten van een verzekering tegen normale premies. 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de IsoGarant servicedienst van IsoBouw. Ga dan naar www.isobouw.nl/IsoGarant of bel met de IsoGarant helpdesk, 0493-498100

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie