Effectieve louvers als kers op de taart

Louver systemen van Sunshield worden meestal in de laatste fase van de bouw geïnstalleerd. Soms komt er meer bij kijken, zoals bij Alfa Accountants en Adviseurs in Raamsdonksveer.

De situatie

Op de bovenste verdieping van het kantoor van Alfa Accounts en Adviseurs bevindt zich de vergaderruimte. Deze is aan drie zijden omgeven door ramen en biedt een prachtig uitzicht. De bestaande zonwering was stuk en aan het einde van zijn levensduur. Tijd voor vervanging.

Marquart Architecten attendeerde Alfa Accountants en Adviseurs op de louver systemen van Sunshield. Na een eerste kennismaking volgde snel een plan van aanpak.

Het plan

De nieuwe oplossing moest zoveel mogelijk daglicht toelaten, maar indien nodig zonnewarmte maximaal buiten houden. De unieke lamellensystemen van Sunshield beantwoorden aan deze eisen.

Wil je de zon weren dan hoef je horizontale lamellen vaak niet volledig te sluiten. In de zomer staat de zon hoog en blokkeren louvers de zon zelfs als ze open staan. Zo behoud je daglicht en een uitzicht. In de winter is de zon minder fel en dan is alle warmte juist welkom.

Voor de vergaderruimte is gekozen voor de 150-E louver, een lamel met een breedte van 150 mm. Een bijkomend voordeel van de 150-E is dat deze lamel tot 105 graden opent en als het ware daglicht vangt. Perfect voor optimaal daglichtbeheer.

De uitvoering

Voordat het nieuwe louver systeem kon worden geïnstalleerd moest de bestaande zonwering worden verwijderd. Deze demontage is vakkundig verzorgd door de monteurs van Sunshield.

Nu konden de monteurs inmeten. Op basis van de inmeetgegevens heeft Sunshield drie nieuwe zonweringssystemen ontworpen; voor elke zijde van de vergaderruimte één.

De louver systemen zijn afgewerkt met zetwerk. Alle aluminium onderdelen zijn gecoat in de RAL 7035 (lichtgrijs). De kunststofcomponenten zijn ook lichtgrijs. De lamellensystemen passen in het ontwerp van het kantoor van Alfa Accountants en Adviseurs als een kers op een taart.

Wilt u weten wat Sunshield voor u als bouwprofessional kan betekenen? Bel +31 (0) 162 – 571 493, of stuur een mail naar info@sunshield.nl. Abonneren op de nieuwsbrief voor de aannemer kan ook, dan houden we contact.

« Nieuws overzicht