NobelWood van Foreco Houtproducten

NobelWood is ontwikkeld om de groeiende vraag naar tropisch hardhout duurzaam in te vullen. Middels een innovatieve techniek met biobased chemie wordt het snelst groeiende naaldhout ter wereld gemodificeerd. Hierdoor krijgt het de uitstraling en levensduur van tropisch hardhout.

NobelWood is tot in de kern geïmpregneerd en een uitstekende toepassing voor op de gevel. Bij de juiste montage geven wij 15 jaar garantie. Afhankelijk van gebruiksklasse en detaillering kan NobelWood technisch onderhoudsvrij wel meer dan 50 jaar geveltrouw blijven. 

Unieke vergrijzing

Door weersinvloeden en Uv-stralen vindt er een zeer fraaie, egale zilverachtige vergrijzing plaats van de goudbruine kleur. Deze egale vergrijzing is een unieke eigenschap van NobelWood. Dit is te danken aan de selectie van noestvrij-hout en de gelijkmatige verdeling van de bio-hars. De Bosvilla in Haagwijk is een heel mooi voorbeeld van deze vergrijzing.

Daarnaast krijgen Architecten meer ontwerpvrijheid met NobelWood Equal Weathering. Door middel van deze behandeling heeft het hout direct de uitstraling van vergrijsd hout. Dat betekent geen kleurverschil meer in ontwerpen met bijvoorbeeld overstekken. Ook NobelWood Color biedt meer ontwerpvrijheid door het rijke kleurenpalet dat toepasbaar is op het hout.

FRX behandeling

NobelWood FRX is een houtsoort met de unieke combinatie van weersbestendige, onderhoudsvrije en brandvertragende eigenschappen met duurzaamheidsklasse I. De kleurloze FRX-behandeling zorgt voor langer behoud van de natuurlijke uitstraling van het hout.

Een innovatieve polymeertechnologie zorgt ervoor dat de brandvertragende stoffen niet uit het hout kunnen spoelen. Voor geveltoepassingen is een Euroklasse B certificaat behaald, de best mogelijke klassering voor houtproducten. Hiermee ontstaan nieuwe mogelijkheden voor toepassingen met hout omdat de FRX behandeling normaliter niet mogelijk is op houtsoorten met een hoge dichtheid.

Heeft u vragen over onze producten of projecten? Neem dan contact met ons op. Onze gevelspecialisten staan voor u klaar! Met een uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie