Alles-in-1 dakelement met zinken bekleding

NedZink, Zinkunie en Kingspan Unidek hebben hun expertise gebundeld en presenteren het Unidek Aero Metal concept, een uniek alles-in-1 dakelement. Het is een duurzaam en betrouwbaar daksysteem dat altijd geventileerd wordt uitgevoerd. Omdat de dakisolatie en de zinken afwerking één geheel vormen, wordt de kans op gebreken tot een minimum beperkt.

NedZink is dé Nederlandse zinkfabrikant en marktleider van gewalst titaanzink voor toepassingen in gevelbekleding, dakbedekking, dakgoten en hemelwaterafvoersystemen. Al meer dan 125 jaar maakt NedZink kwalitatieve zinkproducten van het hoogste niveau die wereldwijd worden toegepast. Door de jaren heen heeft de Nederlandse zinkfabrikant verschillende innovatieve producten op de markt gezet, zoals NedZink NOVA, NedZink NEO, NedZink NOIR en NedZink NUANCE.

Duurzame keuze

Het gebruik van zink biedt veel voordelen. Zo is zink onderhoudsvrij, is het zelfherstellend en is het gemakkelijk te verwerken. Daarnaast is zink een van de meest betrouwbare en duurzame metalen dat al eeuwenlang gebruikt wordt als bouwmateriaal. Met een levensduur van 75+ jaar is zink niet alleen een esthetische keuze, maar ook een zeer duurzame keuze. Zink is namelijk 100% recyclebaar. Het beantwoordt hiermee aan de circulaire economie. Er zijn dan ook maar weinig bouwmaterialen waarvan de totale milieubalans zo positief is als voor zink. Met duurzaamheidscertificaten zoals DUBOkeur en EPD wordt dat ook aangetoond.

Hoogwaardige materialen

Het Unidek Aero Metal dakelement combineert het kwalitatieve zinkproduct van NedZink, het vakmanschap van Zinkunie met de Unidek dakplaat van EPS Platinum. EPS Platinum van Kingspan Unidek is een vochtbestendig, duurzaam en milieuvriendelijk isolatiemateriaal. EPS is recyclebaar en heeft een zeer lange levensduur. Daarnaast levert EPS dankzij haar hoge thermische eigenschappen een bijdrage aan energiezuinig bouwen. De zinken dakbedekking wordt hierop geventileerd gemonteerd conform de NedZink technische adviezen en richtlijnen. De constructie bestaat uit tengels, ruwe vuren delen met 5 - 10 mm tussenruimte gemonteerd en een zinken (fels)beplating van 0,80 mm dik. Dit totale daksysteem met geventileerde opbouw biedt ook nog eens een hoge akoestische demping.

Met het Unidek Aero Metal daksysteem speelt NedZink in op actuele thema’s in de markt om met zo min mogelijk inspanningen een zo hoog mogelijk rendement te leveren. Het element functioneert als een compleet daksysteem, waarbij dakisolatie en dakbedekking naadloos op elkaar zijn afgestemd. Hierdoor worden de inspanningen bij nieuwbouw of renovatie van een dak geminimaliseerd en biedt het geheel zekerheid door de nauwkeurige aansluiting en detaillering van de onderdakconstructie en de afwerking.

www.nedzink.com in samenwerking met:         

       

« Nieuws overzicht