Een aangenaam binnenklimaat begint bij de ruimteakoestiek

Een optimale ruimteakoestiek creëert niet alleen een aangename ruimtebeleving, maar is ook cuciaal voor de gezondheid en welzijn op langere termijn. Daarnaast wordt hierdoor ook de spraakverstaanbaarheid binnen de ruimte verbeterd, net als motivatie van creativiteit en productiviteit van werknemers. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar duurzame en natuurlijke materialen en blijft natuurlijk de esthetische vormgeving van een ruimte uitermate belangrijk. Soundless Acoustics brengt deze elementen samen in duurzame en decoratieve oplossingen voor de ruimteakoestiek. Een lust voor het oog én het oor. 

Haal de natuur binnen! 

Met de akoestische panelen bedekt met 100% natuurlijke en onderhoudsvrije mos in combinatie met een hoogwaardig geluidsabsorberende backing, kan een naadloze geluidsabsorberende wand worden gerealiseerd met een indrukwekkende akoestische prestatie van aw 1,0. Ook zijn individuele panelen leverbaar al dan niet met frames van hout of natuursteen. Deze mospanelen vormen daardoor niet alleen een zeer decoratieve oplossing met een natuurlijke uitstraling, maar tevens een serieuze akoestische toepassing voor de optimalisering van de ruimteakoestiek. 

Duurzaam groen 

Deze akoestische panelen zijn niet alleen ‘groen’ van kleur maar ook ecologisch ‘groen’, aangezien er uitsluitend gebruik gemaakt worden van natuurlijke, biologisch afbreekbare en gerecyclede materialen. Bijkomend positief effect is, dat deze groene natuurlijke kleur veel rust uitstraalt en bijdraagt aan een aangename ruimtebeleving. 

Robuust en decoratief 

Soundblox akoestische betonblokken zijn al jaren een vertrouwd wapen in de strijd tegen lawaaivervuiling. Deze akoestische betonblokken vormen de ideale oplossing voor de akoestische klimaatbeheersing waarbij belangrijke aspecten zoals de akoestiek (zowel geluidabsorptie als geluidisolatie) én brandwerendheid in één constructieve wand kunnen worden gecombineerd. In de ontvangsthal van het exclusieve appartementencomplex Résidence Couchirard in Lausanne, Zwitserland, wordt met Soundblox een positieve ontvangst gecombineerd met een prettige ruimteakoestiek waarbij deze akoestische bouwblokken een decoratieve aanvulling bieden op het interieur dat helemaal in harmonie is met de exclusieve uitstraling van het gebouw. 

Uitstekend geschikt voor vochtige ruimtes 

Met name in ruimtes waar niet alleen de ruimteakoestiek een extra uitdaging vormt maar ook, door het hoge vochtigheidsgehalte of andere extreme omstandigheden, speciale eisen worden gesteld aan de materialen, kunnen Soundblox dé oplossing zijn voor akoestische klimaatbeheersing, zoals in bijvoorbeeld zwembaden en fabrieken. Zo is de ruimteakoestiek in het zwembad ‘Jonfosse ‘in Luik (België) op peil gebracht met Soundblox en levert daarmee niet alleen een robuuste akoestische wand maar draagt ook bij aan het comfort van de ruimte. Daarnaast vormt dit veelzijdige bouwblok ook een decoratieve aanvulling op het bestaande design in de ruimte. 

Soundblox Carbstone absorbeert niet alleen geluid maar ook CO2! 

Soundblox kunnen nu dus ook worden geproduceerd in een nieuwe, gecarboniseerde variant, waarbij ze nog steeds de voordelen van beton hebben, maar niet langer de ecologische nadelen. In tegenstelling tot de traditionele betonblokken, zijn deze blokken echter gefabriceerd met CO2, dat speciaal uit de lucht wordt gewonnen en ingezet bij de productie. Het voordeel van deze technologie is dus dat bij de productie meer CO2 wordt opgenomen dan uitgestoten. Zelfs na verwerking in de wand blijven Soundblox verder CO2 absorberen en vasthouden. Daarnaast is dit materiaal ook nog eens volledig recyclebaar. Hoewel Soundblox nog steeds in beton leverbaar zijn, wil Soundless Acoustics met de inzet van deze technologie actief bij te dragen aan de klimaattransitie waarbij het cementloos produceren uiteindelijk de norm wordt.

« Nieuws overzicht