Vloerverwarming voor iedere situatie

Vloerverwarming biedt bij een lagere temperatuur enorm veel comfort. Door de verlagingstemperatuur van het systeem tot maximaal 5oC onder de verwarmingstemperatuur in te stellen blijft de warmte in de vloermassa. Het kost dan minder energie om het systeem vervolgens weer op temperatuur te brengen in plaats van de vloer telkens verder te laten afkoelen. 

Isolatie is de sleutel

Een goed functionerend systeem is sterk afhankelijk van de isolatiewaarde van je huis. Door eerst een goede isolatie aan te brengen beperk je het warmteverlies naar beneden. De vloer blijft de warmte hierdoor langer vasthouden. Vloerverwarming werkt nu eenmaal efficiënter met een goed geïsoleerde ondervloer. 

Energietransitie

We gaan in rap tempo van het gas en stappen over naar duurzame energiebronnen. De innovatie hierin gaat snel, maar we zijn eigenlijk pas net begonnen. Of het nu de renovatie van een oud of een geheel nieuw te bouwen huis betreft; onze systemen zijn al voorbereid op de toekomst om het maximale comfort te kunnen bieden voor jouw situatie, nu en in de toekomst.

Een duurzame woning

In veel situaties is het mogelijk om vloerverwarming als enige warmtebron (hoofdverwarming) te installeren. Wanneer de isolatiewaarde van de woning niet toereikend is, bijvoorbeeld bij een oudere woning, kan met extra isolatie en het eventueel installeren van wandverwarming toch een hoge warmteopbrengst gerealiseerd worden.

Altijd een passend systeem

Een verwarmingsvraag kan eenvoudig onderverdeeld worden in 3 categorieën: Nieuwbouw, Renovatie of Droogbouw. Nieuwbouwsystemen kunnen rechtstreeks in de cementdekvloer worden geïnstalleerd. Hierdoor kan er meer massa worden verwarmd en is de warmteafgifte optimaal. Bij renovaties is het zaak dat systemen zonder verregaande ingrepen (zoals freeswerk) kunnen worden toegepast. De minimale installatiehoogte van deze systemen zorgt ervoor dat ze op een bestaande vloer en zelfs in de muur kunnen worden verwerkt. Hout en laminaatvloeren vereisen weer systemen die de temperatuur onder de 28oC houden in verband met de (natuurlijke) werking van deze vloertypes.

Eigen productie

MAGNUM Heating B.V. is een fabrikant en leverancier van innovatieve elektrische en water gedragen verwarmingssystemen inclusief aanverwante producten. Wij fabriceren en assembleren de meeste producten zelf op onze eigen productieafdelingen. Op deze manier wordt het traject van begin tot eind in eigen hand gehouden en is er een optimale kwaliteitsbewaking. Dit maakt ons tot de meest betrouwbare leverancier van verwarmingsproducten.

Klik hier voor meer informatie...

Bekijk onze installatievideo's

« Nieuws overzicht