Bouwen 2.0: werk slimmer samen en bespaar kosten door digitalisering

Het gebruik van software wordt populairder, ook in de bouw. Bouwers die nog geen software gebruiken op de bouwplaats, schieten zichzelf in de voet. De marges op projecten zijn klein en een onvoorziene fout kan er snel voor zorgen dat je die marge geheel verliest, of erger. Door digitaal te werken minimaliseer je de kans op zoekgeraakte documenten, het gebruik van verkeerde versies en het vergeten van taken, en dus fouten in z’n geheel. Bij Pro4all ondersteunen we dagelijks tienduizenden bouwers met onze software, Prostream, bij het maken van die digitaliseringsslag. 

Samenwerken wordt makkelijker

Een geoliede samenwerking tussen het grote aantal betrokken partijen, is essentieel voor het succes van bouwprojecten. Met software maak je die samenwerking eenvoudiger. Projectteams kunnen real-time informatie delen, plannen op elkaar afstemmen en communiceren. Allemaal in één platform, wat zorgt voor overzicht. Hierdoor besparen ze niet alleen tijd, maar verloopt het werk ook soepeler.

Kosten verlagen

Faalkosten vormen sinds jaar en dag een uitdaging in de bouw. Digitalisering helpt deze uitdaging aan te gaan. Zet software in om fouten in plannen vroegtijdig op te sporen, waardoor je de herstelkosten flink beperkt. Daarnaast biedt bouwsoftware gedetailleerd projectmanagement. Op die manier houd je grip op projecten en worden onnodige kosten (door bijvoorbeeld uitloop) verminderd. 

Bouw digitaal

Er zijn heel wat redenen te bedenken om gewoon te blijven bouwen zoals je tot nu toe altijd gedaan hebt. Aan het eind van ieder project lever je tenslotte kwalitatief en knap werk op. Maar wat als je die kwaliteit sneller en met lagere kosten kunt realiseren? Dat is goed voor jouw marge. Daarnaast kun je je door slim te bouwen blijven meten aan branchegenoten die daar al even mee bezig zijn. Denk hierbij aan digitaal documentmanagement, het borgen van kwaliteit,  maar bijvoorbeeld ook aan het bouwen met behulp van BIM. Met Prostream helpen we je digitaal (samen) te werken, fouten te voorkomen, je communicatie te verbeteren, kosten te besparen en efficiënter te werken. Kortom: onze digitale oplossing maakt de bouw makkelijker.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie