Viega presenteert zich op VSK 2024 – duurzaamheid centraal

Viega neemt deel aan de vakbeurs VSK 2024 die van 6 t/m 9 februari a.s. in de Jaarbeurs Utrecht wordt georganiseerd. Het beursthema ‘Onze toekomst draait om jou’ vult Viega in door het onderwerp duurzaamheid centraal te stellen op de stand van het bedrijf (hal 11, standnummer C030). 

Bedrijven werken hard aan een duurzame toekomst. Een toekomst die alleen mogelijk is met de kennis en kunde van onze sector. Viega wil ook op dat gebied vooroplopen en doet dat door duurzaamheidsdoelstellingen te formuleren én waar te maken. Niet voor niets is Viega een van de "50 Sustainability & Climate Leaders". Deze waardering wordt door de Verenigde Naties toegekend aan bedrijven die aantoonbaar uitermate betrokken zijn bij klimaatdoelstelling en effectieve maatregelen nemen om die doelstellingen te bereiken.

Verduurzaming vereist ook samenwerking, want alleen gezamenlijk kan de grote verduurzamingsopgave worden aangepakt. Die samenwerking begint op de stand van Viega Nederland. Een stand die inspireert met vernieuwing. Zo presenteert Viega tijdens VSK 2024 een breed pakket producten, systemen en oplossingen en decennialange kennis van en ervaring met elk aspect van de installatiebranche. Daarnaast verzorgt het bedrijf interessante demonstraties en kunnen bezoekers onder meer zelf de voordelen van de Viega perstechniek ervaren.

Temponox leidingsysteem

Tot de systemen die Viega presenteert, behoort het roestvast stalen Temponox leidingsysteem dat speciaal werd ontwikkeld voor toepassing in gesloten verwarmings- en koelinstallaties. Ook is het systeem bij uitstek geschikt voor de leidingen tussen buiten- en binnenunit van een warmtepompsysteem. Deze leiding wordt blootgesteld aan weersinvloeden en moet dan ook van corrosiebestendige materiaal zijn. Het Viega leidingsysteem Temponox leent zich uitstekend hiervoor. De persverbindingen zijn van roestvast staal 1.4301, de roestvast stalen buizen van het nikkelvrije materiaal 1.4520. Voor de installatie van het systeem kan gebruik worden gemaakt van dezelfde persmachines en persbekken die ook voor andere Viega metalen leidingsystemen worden ingezet.

Prevista Challenge

In vervolg op de succesvolle actie tijdens de vorige VSK-editie organiseert Viega ook tijdens de VSK 2024 de Prevista Challenge; een even spannende als leerzame manier om bezoekers kennis te laten maken met het Prevista voorwandsysteem. Op de stand van Viega kunnen zij een voorwandelement monteren. Wie de snelste tijd noteert, maakt kans op een fraaie prijs. 

« Nieuws overzicht