Innovatieve, duurzame én veilige oplossingen op schuifdeurgebied

Introductie van de nieuwe automatische schuifdeurenlijn van dormakaba

Duurzaamheid geldt binnen dormakaba niet alleen als een van de belangrijkste succesfactoren, het begrip is ook stevig verankerd in de bedrijfsstrategie. Met de introductie van het schuifdeursysteem ST PRO Green en de nieuwe schuifdeuraandrijving ES PROLINE wordt dat wederom bevestigd. 

Als totaalaanbieder van innovatieve toegangsoplossingen voor betere en veiligere gebouwen, ruimtes en terreinen levert dormakaba twee nieuwe toppers die de gebouwomgeving voorzien van een duurzaam karakter. Zowel tijdens de materiaalkeuze als de productie van het schuifdeursysteem lag de focus op energie-efficiëntie en het behoud van grondstoffen. Daardoor voorziet het systeem gebouwen al van een duurzame touch vóórdat het überhaupt is geïnstalleerd.

Energiebesparend en inbraakwerend

De in drie uitvoeringen leverbare schuifdeurenlijn ST PRO Green is opgebouwd uit thermisch gescheiden aluminium profielen, zodat kou niet via het profiel naar binnen komt. Verder is het mogelijk om alle drie de uitvoeringen te voorzien van dubbel of driedubbel isolatieglas met een maximale dikte van maar liefst 50 millimeter. De combinatie van thermisch gescheiden profielen en de optie voor driedubbel glas levert een unieke isolatiewaarde op van maximaal 1,2W/m2K. 

Daarnaast voldoen de ST PRO Green RC2 en RC3 aan de eisen van inbraakwerendheid volgens de norm NEN-EN 1627, getest en gecertificeerd door het onafhankelijke testinstituut IFT. Daartoe zijn beide uitvoeringen uitgerust met verstevigingen, diverse uitliftbeveiligingen, slagvast glas en een volautomatische meerpuntshaakvergrendeling.

Lange levensduur

De complete ST PRO Green serie wordt aangedreven door de eveneens nieuwe schuifdeurautomatenlijn ES PROLINE. Ook deze fraai ogende vinding draagt een duidelijk duurzaamheidsstempel en is zeer geschikt voor het aandrijven van schuifdeuren in vele gewichtsklassen. Tot maar liefst 400 kilogram. De veiligheidssensoren zijn verborgen in de kap voor een nóg strakker design. Verder zijn de automaten uitgerust met een borstelloze aandrijving, een component die zorgt voor een energiezuinig, geruisloos en onderhoudsarm gebruik. Tot wel 1.500.000 cycli lang. Alle uitvoeringen zijn toepasbaar op zowat ons gehele schuifdeurengamma.

Meer weten over onze nieuwe schuifdeuren? Klik hier of neem contact met ons op.

« Nieuws overzicht