Akoestische eilandoplossingen onder één dak van Ecophon

Tegenwoordig zien we steeds vaker dat open of gedeelde ruimtes in bijvoorbeeld kantooromgevingen of scholen de norm zijn. Hierdoor wordt de noodzaak van effectieve akoestische oplossingen steeds belangrijker. Een van de meest veelzijdige oplossingen op dit gebied zijn eilandoplossingen. Ecophon beschikt over veelzijdige oplossingen om aan deze groeiende behoefte te voldoen.

Ecophon, pionier op het gebied van akoestische oplossingen voor plafond en wand, biedt een breed scala aan producten, die uitblinken in zowel design als functionaliteit. De focus van Ecophon ligt niet alleen op het verminderen van geluidsoverlast, maar ook op het creëren van aantrekkelijke en moderne ruimtes die naadloos integreren in diverse projecten. Uiteindelijk is ons doel een aanzienlijke verbetering van de prestaties en het algehele welzijn van mensen die werken of leren in deze ruimtes.

Nu alle merken onder één noemer, Ecophon, vallen is ons aanbod nog groter en diverser geworden.

Eigenschappen van eilandoplossingen

Eilandoplossingen zijn ideaal wanneer het niet mogelijk is om een wand-tot wand akoestisch plafond te plaatsen of wanneer u een extra aanvulling wil op het bestaande plafond om de akoestiek te optimaliseren. Ecophon eilandoplossingen zijn ontworpen met verschillende eigenschappen die ze ideaal maken voor diverse toepassingen. Bovendien is het een snelle en efficiënte oplossing om ruimtes te transformeren of te renoveren. Ten eerste bieden ze uitstekende geluidsabsorptie, waardoor het omgevingsgeluid wordt verminderd. Dit is essentieel voor ruimtes waar spraakverstaanbaarheid en concentratie van groot belang zijn, zoals klaslokalen en vergaderruimtes. Daarnaast biedt Ecophon een scala aan ontwerpmogelijkheden. De eilandoplossingen zijn beschikbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Dit maakt ze niet alleen functioneel, maar ook visueel aantrekkelijk, waardoor ze een waardevolle toevoeging zijn aan elke ruimte.

Ons aanbod

Ecophon Solo

De Ecophon Solo™ productfamilie biedt naast een groot aanbod aan standaardvormen ook de mogelijkheid opvallende maatwerk creaties te maken onder de naam Solo Freedom. De vrij hangende panelen en systemen zijn leverbaar in diverse kleuren, oppervlakafwerkingen en maten die u nodig hebt om invulling te geven aan uw project. De verschillende ophangsystemen zorgen voor een groot installatiegemak. Er bestaat ook een versie (Akutex HS) die waterbestendig is en daarom ideaal is voor ruimtes met hoge vochtigheidsgraad en incidenteel direct watercontact. Ook baffles behoren tot de mogelijkheid waardoor u visueel kan spelen met de ruimte. Lees hier alles over het aanbod binnen Ecophon Solo.

Ecophon Insula

Dit modulaire ophangsysteem van Quick-Lock, wat onderdeel is van Ecophon, is speciaal gemaakt voor eilanden. Het Insula systeem maakt gebruik van slimme verbindingen, waardoor de eilandoplossingen efficiënt kunnen worden gemonteerd. De kant en klare hoeken en het robuuste omrandingssysteem zorgen voor een aanzienlijke besparing in tijd bij de installatie. De naar binnen geplaatste ophangpunten garanderen een mooi vrij hangend resultaat. Beschikbaar in randdelen in diverse hoogtes in standaardkleuren of speciale gepoedercoate kleuren. Insula biedt flexibiliteit omdat het gebruikt kan worden met bijna alle merken plafondpanelen waaronder Ecophon en Eurocoustic. Ontdek hier wat Insula voor u kan betekenen.

Ecophon Clipso

In 2023 is Clipso, een bekende naam in de wereld van textieloplossingen voor plafond en wand, onderdeel geworden van Ecophon. De eilandoplossingen van Clipso zijn ontworpen met aandacht voor design en bieden nieuwe perspectieven zoals keuze uit 24 kleuren en de mogelijkheid om een custom made print te plaatsen op de stof. Clipso is een gebreid technisch textiel wat in combinatie met absorbers van verschillende diktes zorgt voor een verbeterde akoestiek. Clipso is een populaire keuze voor architecten en ontwerpers die streven naar een naadloze integratie van akoestische oplossingen in hun creaties. Lees hier alles over de mogelijkheden van Clipso.

Kortom, het aanbod van Ecophon is zo divers geworden met de verschillende merken onder 1 noemer. Er is altijd wel een oplossing die past binnen uw project zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en het akoestisch eindresultaat. Naast eilandoplossingen bieden we ook een heel scala aan andere plafond en wandoplossingen. Ontdek ons aanbod op www.ecophon.nl.

Wij zijn Ecophon: Onze toewijding aan akoestische uitmuntendheid

Ecophon gelooft dat geluid een integraal onderdeel is van ons dagelijks leven en dat goede akoestiek de sleutel is tot welzijn en prestaties Dit is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Met deze overtuiging heeft Ecophon een breed scala aan akoestische oplossingen ontwikkeld. Ecophon blijft toekomstgericht denken en groeien en we begrijpen dat de keuze voor Ecophon niet alleen een technische overweging is, maar ook een keuze in toegevoegde waarde op het gebied van service en hoe er met duurzaamheid omgegaan wordt.

"Wij Zijn Ecophon" geeft de essentie weer van wie we zijn en wat we doen.

Dompel uzelf onder in de wereld van Ecophon en ontdek dat het bij Ecophon over meer gaat dan alleen het leveren van onze producten. Het is onze belofte van betrokkenheid, inspiratie en samenwerking met een team van gedreven mensen. Ontdek hier hoe wij u kunnen helpen en ondersteunen op het vlak van producten, projecten, akoestiek en duurzaamheid.

Welkom bij Ecophon.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie