Energie besparen en CO2 reduceren met circulaire na-isolatie

De bebouwde omgeving neemt een belangrijk deel van het energieverbruik in Nederland voor haar rekening. Energetische renovatie van bestaande woningen is daarom essentieel voor de verlaging van het energieverbruik. 

Uiteindelijk doel is om de CO2-emissies aanzienlijk te verlagen. Om deze ambitieuze doelstelling te behalen moeten we niet alleen isoleren maar ook kiezen voor (isolatie-) producten die een goede milieuprestatie behalen en de uitstoot van CO2 beperken. 

Isolatie met de beste milieuprestatie

IsoBouw levert isolatiematerialen met veelal de laagste MilieuKostenIndicator (MKI). De MKI wordt berekend naar aanleiding van een levenscyclusanalyse (LCA) en geeft de mate aan milieubelasting van een product weer. Hoe lager de MKI hoe beter dit is voor het milieu. 

Een ander belangrijke milieu-eenheid die voortkomt uit de LCA is de Global Warming Potential. Deze wordt uitgedrukt in een hoeveelheid kilogram CO2-uitstoot. De mate waarin een product recyclebaar is en/of bestaat uit gerecycled materiaal, heeft veel impact op de MKI en de GWP. IsoBouw scoort bij beide waardes, mede vanwege haar recyclingactiviteiten, veelal de beste milieuprestatie.

Onderstaande grafieken geven de scores weer van het SlimFix Reno na-isolatiesysteem voor hellende daken in vergelijking tot alternatieve producten. De cijfers zijn gebaseerd op de data (jan. 2024) uit de Nationale Milieudatabase (NMD) en berekeningen in GPR Materiaal. 

Grafieken

Milieuscore na-isolatie hellend dak (Rc 6.3)

CO2 emissies na-isolatie hellend dak (Rc 6.3)

Voetnoot: MKI=Milieu Kosten Index in €/ m2, GWP=Global Warming Potential gebaseerd op CO2 eq (GWP-total over 100 jaar, module A t/m D) EN 15804 +A2.

Renovatieplaten hellend dak

De SlimFix Reno renovatieplaten van IsoBouw zijn niet alleen de beste keuze als het om de milieuprestaties gaat. De dampopen isolatieplaten zijn leverbaar met een Rc-waarde t/m 9.0 en creëren een doorlopende isolatieschil die water- en luchtdicht kan worden afgedicht. De ingelijmde tengellatten maken de elementen constructief zeer sterk waardoor o.a. overstekken eenvoudig kunnen worden gerealiseerd. 

Het assortiment bestaat uit SlimFix Reno+, SlimFix RenoPro, SlimFix RenoTwin en SlimFix RenoTwin Solar. De eerste twee zijn voor toepassing op een dragend dakbeschot. SlimFix RenoTwin kan vrijdragend gemonteerd worden op oneffen onderconstructies, zoals bijvoorbeeld op bestaande dakelementen. Het laatste type is speciaal voor daken die met een groendak of indak PV-systeem worden bedekt. 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie