Panasonic en tado° bundelen hun krachten om slimme warmtepompoplossingen te bieden

Europese huizen sneller koolstofvrij te maken

tado° en Heating & Ventilation A/C Company van Panasonic Corporation onthullen een nieuwe samenwerking, waarbij ze state-of-the-art warmtepompproducten en -technologie combineren met toonaangevende diensten voor smart heating control en energiebeheer. Deze samenwerking is onderdeel van de missie van beide bedrijven om huizen koolstofvrij te maken en klanten te helpen besparen op energiekosten.

Klanten zullen profiteren van op maat gemaakte software voor warmtepompbeheer die de instellingen van hun Panasonic-warmtepomp automatisch optimaliseert en de vraag naar elektriciteit verplaatst naar tijden waarop hernieuwbare energie beschikbaar is en de prijzen laag zijn.

Samenwerken voor een groene energietoekomst

Met deze samenwerking wil Panasonic, leider op het gebied van air-to-water-warmtepompen wereldwijd en in Europa, zijn wereldwijde inzet (“Panasonic Green IMPACT”) versnellen om zowel een beter leven als een duurzaam wereldwijd milieu te realiseren. Dit doet het bedrijf door acties die de CO2-uitstoot van zijn activiteiten en die van de maatschappij verminderen en vermijden, en tegelijkertijd te werken aan een circulaire economie. Voor tado°, een van de leiders op het gebied van intelligent energiebeheer voor woningen, is de samenwerking een belangrijke stap in het bereiken van zijn missie om de overgang naar groene energie in Europa te versnellen.

Gezamenlijk aanbod voor geoptimaliseerde warmtepompefficiëntie en meer comfort

Panasonic en tado° bundelen hun krachten om state-of-the-art AQUAREA-warmtepomptechnologie en toonaangevende multiroomcontrole en diensten voor energiebeheer naar elke warmtepomp te brengen. De visie van deze samenwerking is dat klanten met een warmtepomp ongekende niveaus van energie-efficiëntie kunnen bereiken terwijl ze tegelijkertijd hun comfort per kamer kunnen optimaliseren. Samen zullen de twee bedrijven de AQUAREA-warmtepompproducten ook aanbieden met specifieke aangepaste beheersoftware die de instellingen van het apparaat automatisch kan optimaliseren. Het zorgt er ook voor dat huiseigenaren kunnen profiteren van lagere elektriciteitsprijzen, door het gebruik te verschuiven naar tijden waarop er meer hernieuwbare energie beschikbaar is. Klanten kunnen profiteren van dynamische energietarieven, waaronder het dynamische aWATTar-tarief van tado° in Duitsland en Oostenrijk, om hun verwarmingskosten verder te verlagen. 

De samenwerking zal warmtepompen betaalbaarder en aantrekkelijker maken, omdat de energiebesparingen de initiële investering sneller zullen compenseren, terwijl er ook vooruitgang wordt geboekt in het verminderen van de koolstofvoetafdruk van een huis.

Christian Deilmann, medeoprichter en CPO van tado°, zegt: “We moeten de overgang naar groene energie versnellen. Warmtepompen zijn zeer efficiënte, klimaatvriendelijke verwarmingssystemen en we kijken ernaar uit om met Panasonic samen te werken, omdat het betekent dat klanten door de besparingen die ze realiseren met onze geavanceerde oplossingen voor energiebeheer in huis, hun aanvankelijke financiële uitgaven sneller terugverdienen. Door warmtepompen betaalbaarder te maken, helpen we gezinnen sneller over te stappen op klimaatvriendelijke verwarming.”

Masaharu Michiura, President of the Heating & Ventilation A/C Company of Panasonic Corporation, zegt: “Dankzij deze samenwerking met tado° zullen we ons Panasonic Green IMPACT-initiatief verder versnellen, waarmee de Panasonic Group wil bijdragen aan zowel comfortabel leven als een duurzaam milieu op de planeet.”

Beschikbaarheid

Panasonic en tado° willen de komende winter de innovatieve AQUAREA-air-to-water-warmtepomp en tado°-multiroomcontrole bundel, inclusief de software voor intelligent energiebeheer, in geselecteerde Europese markten introduceren om toonaangevende energiebesparingen en comfort te realiseren. De introductiedatum en details van het gezamenlijke aanbod zullen in de komende maanden bekend worden gemaakt.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie