Sneller kan een woning niet worden voorzien van een sterk, zelfdragend en goed geïsoleerd dak

Groot formaat Usystem Roof PR FAS-scharnierdakelementen: 2,40 meter breed

Zelfdragend, constructief ijzersterk, uitstekend isolerend en gemakkelijk en snel te monteren. Sinds de introductie door Unilin Insulation, zijn de Usystem Roof PR FAS-scharnierdakelementen in trek bij steeds meer architecten en aannemers. Omdat ze nu ook in een breedte van 2,40 meter verkrijgbaar zijn, kan een woning nóg sneller worden voorzien van een sterk, zelfdragend en goed geïsoleerd dak.    

Tot voor kort hadden de Usystem Roof PR FAS-scharnierdakelementen een standaardbreedte van 1,20 meter. Dat ze nu ook leverbaar zijn met een breedte van 2,40 meter, betekent dat een woning in principe twee keer zo snel kan worden voorzien van een sterk, zelfdragend en goed geïsoleerd dak met het kwaliteitsstempel van Unilin Insulation.

Proef op de som

In opdracht van ontwikkelaar De Bunte Vastgoed nam bouwbedrijf Vromans-Van Hal BV vorig jaar de proef op de som. Binnen een nieuwbouwproject in Alphen (Noord-Brabant) werden zes huurwoningen voorzien van een dak opgebouwd uit Usystem Roof PR FAS-scharnierdakelementen met een breedte van 2,40 meter.

Volgens uitvoerder Martijn Denissen waren ze bovendien in de fabriek al voorzien van sparingen, pannenlatten en folies. “Daardoor hoefden we op de bouwplaats in feite alleen de dakpannen er nog op te leggen. Daardoor kun je écht meters maken. Het hele blok van zes woningen was in 3,5 uur wind- en waterdicht.”

Rc-waarde 7,0

Binnen de naam Usystem Roof PR FAS staat de afkorting FAS voor ‘Flexible Airtight Structural’. Bij deze stevige, stabiele en luchtdichte dakelementen met een Rc-waarde van 7,0 is geen onderconstructie nodig, omdat alle dragende onderdelen en constructieve sparingen er al in zijn verwerkt. Sparingen, pannenlatten en folies zijn optioneel, net als de breedte van 2,40 meter. Architecten en aannemers kunnen ook nog steeds kiezen voor de standaardbreedte van 1,20 meter.

Ongekend snel

Hoofduitvoerder Martijn Denissen van bouwbedrijf Vromans-Van Hal zou het bij een volgend woningbouwproject wel weten. “Na 3,5 uur waren zes woningen voorzien van een nieuw dak, zat het werk voor de torenkraan erop en konden wij ons gaan richten op de montage en de afwerking. Dat is echt ongekend.”

Denissen is dan ook tevreden over deze uitbreiding van het Unilin Insulation-assortiment. “Als het aan mij ligt gaan we er in de toekomst vaker gebruik van maken.”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie