Laat maar schuiven

Verschuifbare lamellenpanelen worden de ene keer tijdens de bouw geïnstalleerd en een andere keer na de oplevering. Wil de klant verschuifbare lamellenpanelen optimaal integreren in de gevel dan leidt samenwerking met de aannemer tot het beste resultaat.

Het product

Schuifpanelen zijn lamellensystemen voor een raam of deur die je naar wens opzij kunt schuiven. Staan ze ervoor, dan bieden ze privacy, weren de zon en laten ook nog daglicht toe. Schuif je ze opzij, dan heb je vrije toegang en een onbelemmerd uitzicht. Zeker bij een schuifpui zijn ze een uitkomst.

Verschuifbare louvers bestaan uit twee delen; de panelen met de lamellen en de rails waarin de panelen worden verplaatst. Schuivende shutters zijn altijd maatwerk. De rails worden tegen de gevel gemonteerd of geïntegreerd in het dak of de overstek.

De verschuifbare elementen variëren in breedte en hoogte. De klant kan kiezen uit lamellen van aluminium of hout in verschillende vormen. De profielbreedte van een paneel is 50 bij 40 millimeter, de lamellen komen hiertussen. Laten we een paar gerealiseerde projecten bekijken.

Gerealiseerde projecten

Bij een markant landhuis in Langebroek zijn de schuifpanelen gerealiseerd in samenwerking met Legemaat van Elst. Afhankelijk van de benodigde breedte zijn één, twee, drie of zelfs vier panelen gebruikt. Op de lichtstraat ligt ook nog een louver systeem. Alles is uitgevoerd in RAL 9005, gitzwart.

Het project in Liempde is door Sunshield volledig geïntegreerd in de gevel. Hier zijn drie eenheden elke met twee panelen van 1550 x 2600 mm gebruikt. De aluminium lamellen zijn gecoat in een houtlook. De overige aluminium componenten zijn uitgevoerd in het zwartgrijze RAL 7021.

Ook in het Engelse Goring-on-Thames is een vrijstaande woning voorzien van opmaat gemaakte schuifpanelen. Hier zijn het drie eenheden van 2000 x 2500 mm. Twee panelen worden geleid in rails van bijna 5 meter. De derde zelf in rails van 10 meter. Voor de lamellen is Western Red Cedar hout gebruikt. Het aluminium is gecoat in RAL 7016, antracietgrijs.

Wilt u weten wat Sunshield voor u als bouwprofessional kan betekenen? Bel +31 (0)162 571 493, of stuur een mail naar info@sunshield.nl. Abonneren op de nieuwsbrief voor de aannemer kan ook, dan houden we enkele keren per jaar contact.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie