Aluminium waterslagen: duurzaam en mooi

Aluminium waterslagen van Roval Aluminium hebben talloze voordelen. Ze zijn duurzaam, gaan jarenlang mee zonder kwaliteitsverlies, ze zijn onderhoudsarm en in elke Ral-kleur op smaak te brengen. Het streven naar duurzaam en circulair bouwen heeft invloed op de materiaalkeuze die de architect moet maken. De aluminium waterslagen sluiten hierop aan. Roval Aluminium heeft een uitgebreid assortiment aluminium waterslagen. De verschillende types variëren in een vlak of rond vooraanzicht en een afwateringshoek van 5, 10 of 15 graden. Als totaalleverancier kan Roval de waterslagen leveren in vrijwel elke Ral-kleur en inclusief bevestigingsslobgaten, kopschotten, gelaste verstekhoeken, anti-dreunisolatie, beschermfolie en in brute, gemoffelde of geanodiseerde uitvoering. Bovendien kan de architect bij Roval terecht voor allerlei maatwerkoplossingen.

Duurzaamheid tot in de details

De duurzaamheid van de waterslagen van Roval heeft ook te maken met de speciale kopschotten. Deze zorgen ervoor dat de waterslag vrij kan uitzetten en inkrimpen. De kopschotten worden namelijk met een geringe speling op de waterslag gemonteerd. De rvs-klemveren zorgen ervoor dat de thermische uitzetting eenvoudig kan worden opgevangen. Dankzij een speciaal drainstukje is het bovendien niet nodig het kopschot te vast te kitten. De kopschotten maken het bovendien mogelijk om de aluminium waterslagen te combineren met buitengevelisolatie. Het kopschot zorgt niet alleen voor een waterdichte aansluiting; het leidt ook het water weg, zodat er geen lekstrepen op de gevel achterblijven of scheurvorming ontstaat door achterblijvend vocht. Duurzaamheid tot in de details!

Behalve deze standaardkopschotjes zijn er ook fraaie en functionele maatwerkoplossingen mogelijk. Bijvoorbeeld om een natuurlijke overgang te realiseren tussen een aluminium muurafdekkap en een aluminium waterslag.

Anti-dreunisolatie voor aluminium waterslagen

De aluminium waterslagen van Roval Aluminium zijn niet alleen functioneel. Ook mooi, dankzij de vormbaarheid en de eindeloze bewerkingsmogelijkheden. Een onzichtbare toevoeging is de anti-dreunisolatie. Aluminium is een metaal. Een stevige hagelbui kan dan voor behoorlijke geluidsoverlast zorgen. Dankzij de anti-dreunisolatie wordt die maximaal beperkt!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie