Brandveilige gevelbekleding voor parkeergarage Gerle Ziekenhuis

Voor het Gelre ziekenhuis in Apeldoorn mochten we in opdracht van Continental Car Parks het hout leveren voor de nieuwe parkeergarage P2. Er is gekozen voor Grenen SafeWood FRX in verschillende toepassingen. Zo is er halfhoutsverbinding gebruikt voor het trappengat en latten voor het plafond.

Voor de gevelbekleding is gekozen voor grenen wat behandeld  is met de brandvertragende verduurzaming SafeWood FRX.

De natuurlijke uitstraling van houten gevelbekleding

Om de natuurlijke houtstructuur en uitstraling te behouden hebben we gekozen voor een kleurloze en brandvertragende behandeling van SafeWood FRX. Omdat de behandeling van het hout wordt uitgevoerd onder vacuüm en druk, wordt het brandvertragende middel volledig gefixeerd. Hierdoor kan de brandvertrager niet uitlogen of uitspoelen en is het dus weersbestendig.

Hout geeft daar een mooie natuurlijke en chique uitstraling aan”, vertelt Frank Wouterse, gevelspecialist bij Foreco, over de P2 van het Gelre Ziekenhuis in Apeldoorn. Foreco mocht hiervoor het hout leveren:

Veiligheid staat voorop bij ons project voor het Gelre Ziekenhuis. Het behandelde hout voldoet aan strenge brandeisen en vereist geen specifiek onderhoud van de opdrachtgever. Bovendien hebben we ervoor gezorgd dat de esthetiek van de nieuwe parkeergarage naadloos aansluit bij zijn omgeving en voorganger, P1.

Brandveilig volgens Euroklasse B

SafeWood heeft in testen bewezen Euroklasse B te behalen voor gevels. Door de behandeling zal de brandvertrager niet uitlogen waardoor de gevel gedurende de levensduur de brandvertragende eigenschap blijft behouden. Het is dan ook een technisch onderhoudsvrije oplossing.

De prestaties zijn uitvoerig getest en uitgebreid gecertificeerd. In het bijzonder is Safewood FRX is het enige systeem dat is goedgekeurd door de Britse Wood Protection Association als uitlogingsbestendige brandvertrager voor bescherming van hout.

Dit maakt SafeWood FRX tot een uiterst betrouwbare en effectieve brandvertragende oplossing voor uw gevelbekleding!

Specificaties
  • Project: P2 Gelre ziekenhuis
  • Plaats: Apeldoorn
  • Jaar: 2023
  • Type object: Parkeergarage
  • Toepassingen: Gevelbekleding
  • Houtsoorten: Grenen
  • Verduurzaming: SafeWood FRX
  • Geveltypes: Open gevel, Verticale gevel
Vragen over dit project?

Onze gevelspecialisten, staan voor u klaar! Met uitgebreide vakkennis zullen ze u zo goed mogelijk proberen te helpen met uw vragen over houten gevelbekleding.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie