FAKRO maakt het gemakkelijk

Duurzame dakraamrenovatie

In Nederland zijn circa 6,5 miljoen gebouwen toe aan renovatie. Een enorme opgave. Door alleen al oude dakramen te vervangen door nieuwe kunnen we een enorme verduurzamingsslag maken. FAKRO is een innovatieve dakraamproducent en biedt een ruim assortiment duurzame en ecovriendelijke (plat)dakramen. Deze bieden een optimale lichtinval, goede thermische waarden en ventilatie en gebruiksgemak. Naast producten biedt FAKRO ook totaaloplossingen om de verduurzaming van woningen te kunnen versnellen. Zoals Prefab-oplossingen en de Life Cycle Service.

Life Cycle Service: renoveren met gemak

Met de Life Cycle Service biedt FAKRO een unieke totaaloplossing voor de projectmatige vervanging van meerdere dakramen tegelijk. FAKRO ontzorgt hiermee woningcorporaties en aannemers door het gehele traject uit handen te nemen: van planning, demontage en montage tot recycling en onderhoud. Zo wordt verspilling tegengegaan en de levensduur van de dakramen vergroot. Voor de recycling van de oude dakramen, ongeacht het merk, werkt FAKRO samen met partner Remondis Nederland. Life Cycle Service is geschikt voor voor de verduurzaming van bestaande én nieuwe woningen. 

Ontdek de voordelen van de Life Cycle Service... 

PTP-V: duurzame en slimme keuze

Een of meerdere dakramen vervangen? Dan is het FAKRO PTP-V dakraam een duurzame en slimme keuze. Het is gemaakt van PVC en is zeer milieuvriendelijk geproduceerd. De vensterprofielen bestaan voor maar liefst 63% uit gerecycled materiaal. De gebruikte materialen voor de fabricage (naast PVC onder andere glas, aluminium en staal) kunnen voor vrijwel 100% worden hergebruikt. De aftimmersponning van FAKRO past naadloos op de bestaande aftimmering van de meeste andere dakraammerken. Hierdoor is vervanging heel eenvoudig.

Het mooiste licht van vandaag én morgen

FAKRO is continu op zoek naar mogelijkheden om producten verder te verduurzamen. Denk aan de ontwikkeling van slimme constructies en services die zorgen voor een langere levensduur van de dakramen en optimaal hergebruik mogelijk maken. Om inzicht te bieden in circulariteit heeft FAKRO al haar producten voorzien van een materialenpaspoort. Hierin staat precies vermeld welke materialen in het product zijn verwerkt en in hoeverre deze losmaakbaar zijn voor toekomstig hergebruik.

Lees meer over FAKRO en duurzaamheid... 

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie